s

s

etusivu

lauantai 27. helmikuuta 2016

"päiväpeitto"

Loppuvuodesta veljeni vaimo kysyi tekisinkö heille päiväpeiton puusohvaan. Toiveena oli neulottu tai virkattu peitto; kaksinkertaisesta langasta, jotta peitto oli tukevampi. Värejä sai olla mitä vain, mutta enimmäkseen vihreää. Mielelläni suostuin, jämälankojahan mulla kyllä riittää. Vihreää piti vaan hommata lisää ja heti ensimmäisestä alennuksesta, joka osui kohdalle, ostin sitä. Langat sitten odottivat kuukauden päivät, kunnes aloitin peiton.



Päiväpeiton piti olla mahdollisimman räsymattomainen, mutta ei selviä raitoja sekä mahdollisimman eläpäpintainen. Aluksi tein mallitilkun neulomalla ja virkkaamalla ja kysyin saajalta kumman näköistä haluaa. Hän päätyi neulottuun malliin.


Koska toiveena oli kaksikertaisella langalla tehty ja "päävärinä" vihreä, päädyin sellaiseen ratkaisuun, että vihreä on kokoajan toisena lankana ja toinen lanka vaihtuu epäsäännöllisesti. Peitto on ainaoikeaa neuletta. Näin sain peitosta helposti "eläväpintaisen"


Peitossa on pääasiassa 7 veljestä ja nalle lankoja, mutta seassa on myös mm. isoveljeä, tico ticoa ja fabelia. Sain käytettyä tähän kaikki pienimmätkin jämälankakerät :) Ja nyt ei niitä ihan pieniä keriä ole enää jäljellä


Painoa peitolle(JyJy29) tuli 1,866kg eli aika painava tuli. Luulis pysyvän hyvin paikoillaan. Peiton mitat on 90x200cm ja se on tehty puikoilla nro.5.


 Langanpäät päättelin neuloessa, joten pääteltävää ei ollut ko aloitus ja lopetuslanka. Ois ollu melekonen urakka päätellä langat lopuksi. Vaikka kuvat on otettu ulkona, ei niissä ole aivan oikeat värit. Ensimmäisessä kuvassa värit on lähimpänä oikeaa.

Työhön valitsemani langat peittoa aloittaessani...
... ja peiton ollessa valmis
Kuvia peitosta puusohvalla otan sitten ko toimitan peiton perille.
Mukavaa helmikuun loppua kaikille

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pöllö laukussa

Tällä viikolla olen "päiväpeiton" teon sivussa virkannut kännykkälaukun
Kännykkälaukku(JyJy13#2)
lanka: puuvillalankoja 54g
koukku 3,5

Pöllö on samalla ohjeella tehty ko aikaisemmin tekemiini laukkuihin. Muutenkin tämä on samanlainen, mutta vaan pitkällä hihnalla.

 
"Päiväpeiton" teko on vielä kesken ja jatkuu...

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Reaverset

Tämä viikko on mennyt sujuvasti näitä reaverseja tehdessä.


Näissä on kyllä tekemistä ja paljon yksityiskohtia, mutta kumminkin lopputulos aina sitten palkitsee työn. Ohjehan näihin löytyy ravelrysta.

 
Reaverset 40/41(Java6,JyJy27)
 Lanka: 7 veljestä 187g
Puikot: 3,5 ja koukku 3

Reaverset 38/39 (JaVa7,JyJy28)
Lanka: 7 veljestä 176g
puikot: 3,5 ja koukku 3
Seuraavaa työtä varten on langat etsitty ja lajiteltu. Työ on jo myös aloitettu ja  näyttää siltä, että pitää vielä kaivaa enemmän lankoja "varastosta" tätä varten.


Tällä viikolla kävin viemässä hyväntekeväisyyteen tekemäni sukat ja myssyt eteenpäin. Osa sukista meni keräykseen kuntani vanhuksille ja muut sytomyssy ja sukka-kampanjaan.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Sukkia ja myssyjä

Lankapaasto on lähtenyt hyvin käyntiin. Tämä viikko oli aika "tuottoisa" töiden osalta. On valmistunut sukkia ja sytomyssyjä.  Kaikki kylläkin aika paksuista langoista, joten valmista on tullut nopeaan.

Ensin tein parit körttisukat. Itse sukan ohjetta en löytänyt mistään, pelkäästään kuvioon löysin ohjeen. Mutta sen avulla nämä kyllä pystyy tekemään, jos on nähnyt kuvan valmiista sukista.


Nyt kokeilin ulkona kuvaamista ja ainakin näihin kuviin sain helpommin värit oikeanlaisiksi


Minusta nämä sukat näyttivät aivan tuhottoman isoilta, ko harvemmin tulee miesten sukkia tehtyä. Nämä menevät sytomyssy ja villasukka-keräykseen oyssiin. Eiköhän siellä ole tarvista myös miesten sukille.

Körttisukat 44 (JyJy22)
Lanka: 7 veljestä t.sin(170)92g, sin(122)48g yht.140g
Puikot: 3,5

Körttisukat 42 (JyJy23)
Lanka: 7 veljestä sin(122)80g, t.sin(170)44g yht 124g
Puikot: 3,5

Sukkien jälkeen tein sitten pari sytomyssyä. Tämä malli oli todella helppo tehä. Myssyistä tein niin pitkät ko lankaa riitti ja tuli ihan hyvän pituiset. Malli on todella joustava, joten sopii monenkokoiseen päähän. Mulla ei ollut sopivan kokoista pyöröpuikkoa, joten jouduin tekemään sukkapuikoilla ja oli todella rasittavaa. On niin paljo mukavampi kutoa pyöröpuikoilla.

Katin pipo (JyJy 24)
Lank: Gjestal Fon beige(508)77g
Puikot:4,5
Katin pipo(JyJy25)
Lanka Gjestal Fon 75g
Puikot: 3,5
Tänään puikoilta tippui vielä yhdet raitasukat tutulla mallilla: krs yksivärisellä, krs kuviolangalla. Tälläerää viimeiset....luultavasti :)  Näissä lankana on 2 eriväristä nostalgia lankaa ja yksivärinen seiskaveikka. Nämä olikin sitten haasteellisemmat kuvattavat, eivätkä värit ole aivan oikeat kuvassa.

Raitasukat 38 (JyJy26)
Lanka 7 veljestä pun(549)58g
nostalgia viol.(079)22g, pun(082)18g yht.98g
puikot: 3,5
Nämä kaikki menevät hyväntekeväisyyteen. Tällähetkellä nämä ovat viimeiset hyväntekeväisyyteen tekemäni neuleet. Pitkin vuotta on aikaa sitten tehdä lisää. Nyt täytyy siirtyä muiden neuletöiden kimppuun. Niitä onkin pitkä lista odottamassa :)

torstai 4. helmikuuta 2016

Taikaraitaa

Näitä sukkia tehdessä, jostain tuli mieleeni, että olenko nähnyt joskus tämmöiseen ohjeen.

Ja oikein muistin. Tämäntyylisen sukan ohje on novitan uusimmassa sukkalehdessä nimellä taikaraita. Siinä on vaan käytetty kahta yksiväristä lankaa. Pitihän se sitten yhdet tehdä ohjeen mukaan, ainakin melkein. Resori, kantapää ja kärkikavennukset oli ohjeessa harmaalla, mutta mulla ei ollut sitä tarpeeksi, joten tein mustalla. Jotenkin en tiiä tykkäänkö tästä väriyhdistelmästä vai en.
Taikaraita 39 (JyJy 21)
Lanka: nalle musta(099) 43g, harmaa(043)14g
nalle taika(827)33g yht.90g
puikot:3
 
Näistä toinen sukka on lankapaaston aikaan tehty ja toinen tammikuussa.

Sitten kirkkaimmilla väreillä tehdyt taikaraitasukat. Näissä kaikissa  taika-lanka on sama. Nämä on tehty tammikuun puolella, joten eivät osallistu lankapaastoon. Näiden tekemiseen jää totaalisesti koukkuun. On niin mielenkiintoista nähdä, miten sukan ilme muuttuu toisen langan väriä vaihtamalla. Sain yhdestä kerästä tehtyä nämä kaikki 4 sukat ja pieni nöttönen vielä jäi.


Raitasukat 28-29(JyJy19)
Lanka: nalle punainen(549)34g
nalle taika(827)17g yht.51g
puikot:3

Raitasukat 25-26(JyJy20#1)
Lanka: nalle keltainen(268)33g
nalle taika(827)14g yht. 47g
puikot:3
 
Raitasukat 32 (JyJy20#2)
Lanka: nalle turkoosi(329)42g
nalle taika(827)20g yht.62g
puikot:3
Nämä kaikki sukat menevät hyväntekeväisyyteen. Ja sukkien teko jatkuu, vaihteeksi miestensukilla.

maanantai 1. helmikuuta 2016

Lankapaasto

Huh, huh mihinhän mä oon lähtenytkään mukaan.Tänään se alkoi, nimittäin lankapaasto. Tempaukseen törmäsin  käsityöblogeja lukiessani. Ohjeet paastoon löytyy Punainen Lanka blogista.


Kyllä muutamia päiviä mietin lähenkö mukaan. Lankoja kyllä löytyy vaikka kuinka paljon, jopa useaan paitaan on langat odottamassa. Joten tekeminen ei kyllä pitäis loppua kesken. Ja paastoon on todellakin tarvista.

Multa vaaditaan kyllä paljon itsekuria, että en sorru lankaostoksiin. Lankoja kun tulee ostettua usein, varsinkin kun ne on tarjouksessa. Usein en edes tiiä, mitä langasta tulen tekemään. Nyt pitää sitten alennusmyynnit kiertää kaukaa :) Saas nähä kuinka mun käy

Kesken on tällä hetkellä afrikankukkapeitto, joka painaa tällä hetkellä 124g. Tämän peiton painosta paastoon tulee paaston aikana virkattu määrä. Kesken on myös yhet villasukat, joista puuttuu toinen sukka eli yhden sukan paino osallistuu lankapaastoon.


Loppuun vielä pari kännykkäkoteloa vai oisko nuo pussukoita, jotka olen virkannut. Kotelo on ihan peruspussukka, jossa on lenkki, josta sitä voi kantaa sekä kiinnityksenä tarranauha. Pöllön ohje on täältä, jota kylläkin muutin hiukan.

KyJy13#1 paino 31g
 
 
Mukavaa alkanutta helmikuuta kaikille!