s

s

etusivu

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Pinaattitunika

Oon jo pari vuotta suunnitellut pinaattitunikan tekemistä. Nyt sain sit sen viimein puikoille. Langaksi valitsin kuitenkin puuvillalangan, ohjeen villalangan sijaan. Itellä tulee vähemmän käytettyä villaisia neuleita, joten siinä syy. Käyttämäni langan tiheys oli pienempi kuin ohjeessa, joten ohjeen silmukkamäärien mukaan sain tehtyä itelle sopivan tunikan.



Lopputulos ei kyllä ole ihan sitä mitä ajattelin, eikä oikein mielestäni näytä pinaattitunikalta. Johtuneeko sit siitä et neule ei laskeudu niin hyvin vai sit siitä et tein helmaan vähemmän lisäyksiä kuin ohjeessa. Jos oisin tehnyt lisäykset ohjeen mukaan, ei lanka olisi riittänyt näin pitkään tunikaan.Tein tunikasta niin pitkän ko langoista sain. Tämä on parikymmentä kerrosta lyhyempi ko ohjeessa, mut hyvän mittainen mulle. Myös hihoihin tein vähemmän lisäyksiä, koska en halunnut "pussihihoja".



Ohjetta oli aluksi aika hankala seurata. Piti lukea pitkä pätkä, koska kokoajan tapahtui niin paljon. Kyllä se tekeminen sitten loppujen lopuksi kuitenkin onnistu, paitsi hihansuiden tekoa pähkäilin pitkään enkä siltikään ymmärtänyt miten ne olisi pitänyt tehdä. Joten tein sitten hihansuiden ja pääntien reunukset erilailla ko ohjeessa. Tein niihin samanlaiset reunukset ko helmaan.

Kaikesta huolimatta ei jäänyt mitään "kammoa" tämän teosta. Ja voi olla että teen vielä toisenkin :)
Mutta "laskeutuvammasta" langasta ja vielä hiukan lisää muutoksia yläosaan tehden.


Pinaattitunika (KyJy5)
lanka: Katia Tempera (52) 348g
puikot:3
ohje: SKK 3/2009 malli 3

Kesälomakin ois sitten takanapäin ja lämpimistä ilmoita on saanut nauttia. Niin itse ko Santtukin :) Loppuun pari kuvaa Santusta kesäloman ajalta.

Välillä pitää ottaa rennosti

Kesälomareissulla: "Ihanaa, rauhallista. Voin nukkua hetken" 


"Kyllä mä tätä juon, mutta uimaan en mee"

Mukavaa loppukesää kaikille! Jospa kesäiset ilmat vielä jatkuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti