s

s

etusivu

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Tennaritossut

Näiden pienenpienien tossujen tekeminen on lähtenyt kaksien tennaritossujen kuvien perusteella. Toisessa oli sukkaosa hyvä ja toisessa pohja. Joten ei ollut valmista ohjetta jonka mukaan tehä :) Sukkien teko sujui kuitenki ihan ongelmitta ja ilman suurempia pähkäilyjä.


Tein ensin perussukan jossa jalkapöydän päällä on joustinneuletta. Kärkikavennuksen tein valkoisella. Läppää varten poimin silmukoita joustimen reunasta.


Nauhat tein 2s:n i-cordina ja pienemmillä puikoilla kuin sukan. Kokeilin ensin 3s:n i-cordia, mutta siten tuli liian paksu nyöri. Merkin ohjeen otin reaversen ohjeesta, pienellä muutoksella. Näin sain siitä tarpeeksi pienen.


Pohjan ohje on blogista Puikkojen polut 2:vauvan tennaritossut. Siihenkin tein viimeselle kerrokselle pienen muutoksen, että sain tarpeeksi pienen pohjan. Pohjan valkoisen osuuden tein ilman ohjetta. Yksityiskohdat oon tehnyt kuvan perusteella.


Tossuissa on pitkä varsi, jonka voi tarvittaessa kääntää suoraksi, jolloin ne pysyy paremmin jalassa. Näistä tuli jotenkin tosi söpön näköiset ja niin hirveen pienet, koko on 0-3kk. Olihan näissä hiukan näpertämistä yksityiskohtien kanssa, mutta lopputulos palkitsee :)

KyJy18 Vauvan tennaritossut 0-3kk
lanka: nordia vilma 63g
puikot: 3
koukku:2,5
Sitten on valmistunut taas parit tossut. Samanlaisia oon tehnyt jo aiemminkin. Kummatkin on kokoa 39/40. Toiset on tehty nalle-langasta ja toiset vilma-langasta. Kummassakin langassa on sama määrä metreissä lankaa/ 100g, mut silti vilma-langasta tehdyistä tuli hiukan isommat ja paksummat. Myös lankojen koostumus on sama. Nämä on tehty siis samoilla silmukkamäärillä. Vilma-lankaa kului myös paljon enemmän

KyJy19 Tossut x2 39/40
lanka: novita nalle kanerva(785)48g ja nordia vilma v.pun(908)63g yht 111g
puikot: 3

Nyt on kaikki kyjy-työt aloitettuna ja 17 valmiina eli hyvällä mallilla on.

6 kommenttia:

  1. On ne niin söpöt nuo pienet tennarit! ♥ Kivat kukat olet tehnyt noihin isompiin tossuihin.
    Minullakin on viimeinen KyJy puikoilla, joten homma on mukavasti hanskassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Kaikki pienet neuleet on kyllä niin söpöjä. Hyvällä mallilla on sullakin kyjyt :-)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kivat pikku tennarit ja mukavia tossuja!

    VastaaPoista