s

s

etusivu

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Huppareita

Jälleen esittelyyn pääsee muutama ompelus. Näissä kahdessa kaavana on sama tunikan kaava (Suuri Käsityö 1/2016 malli 13) ja hupun kaavan (Suuri Käsityö  11-12/2009) otin toisessa ohjeesta.  Kaavaa oon käyttänyt vaan pohjana ja muokannut aika paljon. Huppua jouduin isontamaan pääntieympäryseltään.

Tähän pidensin hihoja ja laitoin helmaan ja hihansuihin resorit. Kuviollista kangasta jäi toisen tunikan teosta ja ostin sit siihen sopivaa yksiväristä kaveriksi. Huppua olin isontanut myös korkeudeltaan, mutta tuli hiukan liian iso.



Tästä tein vähän pidemmän ja laitoin helmaan kuminauhan. Tein tähän myös taskut. Hihansuihin tein käänteet ja hihat on myös pidemmät ko ohjeessa. Muokkasin tähän huppua vielä lisää. Tein siitä pikkusen matalamman ja edestä enemmän päälleikkäin menevän. Tähän huppuun oon jo aikalailla tyytyväinen. Muutenkin tästä mallista tuli hyvä. Kangas on Paapiin ja ostin sen käsityömessuilta.



Tässäkin tunikassa on raglanhihat. Kaava tähän on suuri käsityö 3/2013 lehdestä malli 15. En laittanut helmaan resoria vaan tein tästä pidemmän ja laitoin kuminauhan. Tein myös ohjeesta poiketen hupparitaskun eteen. Hihansuihin en laittanut kuminauhaa. Tästä tuli ihan ok. Uskoisin että tulee pidettyä.


Nyt tännekin on saatu lunta ja parhaillaan sataa lisää. Mukavaa kun lumi hiukan valaisee, ei oo ihan niin pimeetä :)

4 kommenttia: