s

s

etusivu

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Vuoden ekat

Meinaa tulla tämä blogin päivitys hiukan jälkijunassa verrattuna valmistuneisiin töihin :) No nyt on esittelyvuorossa tämän vuoden ensimmäiset neule- ja ompelutyöt.

Vuosi alkoi sukkien teolla. Ensimmäistä kertaa tein austerman step-langasta. Lanka on ihanan pehmeää, mutta oli hiukan vaikeaa kudottavaa. Piti kokoajan katsoa neuletta, jäi muuten helposti osa langasta pois silmukasta. On sen verran löysäkierteistä lankaa.


Sukat on aloitettu kärjestä, koska halusin sukista samanlaiset ja käyttää langan mahdollisimman loppuun. Lankaa jäikin vain ihan pieni nöttönen :) Nämä oli toiset sukat jotka oon aloittanut kärjestä. Vielä vaatii useamman parin tekoa, että saan täysin oikean kokoiset sukat. Jotenkin tosi vaikea tehä sopivia tällätavalla, vaikka monet sanoo juuri päinvastoin.

Ohjetta otin alituiset blogista. Sieltä löytyy senttimittoja, milloin aloitetaan kiilalevennykset ja kantapää. Kantapään ois voinu tehä vahvistettuna, niin ois tullu sopivammat sukat.  Sukkien aloituksen ohjeen otin novitan sivuilta. Vartta tein sitten niin pitkästi, että olin kutonu suurinpiirtein puolet langasta. Päättely on tehty JJSBO-tekniikalla. Ite tykkään tästä joustavasta päättelystä. Sekaisin silmukoista-blogista löytyy hyvä ohje tähän.

Sukista tuli ihan himpunverran liian isot. Silmukoita ois voinu olla vähän vähemmän ja teräosa vajaa sentin lyhyempi. Pienestä se on joskus kiinni :) Käyttöön nämä sukat on kuitenkin päässeet :)

Polvisukat 37 JyJy2
lanka: austerman step 6 137g
puikot:3

Toinen tällevuotta valmistunut neule on tuubihuivi itelle. Tein tämän merinovillasta ja tuli ihanan pehmeä. Ei pitäis kyllä kutittaa.


Huivi on 22cm korkea ja ympärys on 120cm. Sopivasti menee pari kertaa kaulanympäri. Mallineuleeksi valitsin sellaisen joka on kummaltakin puolelta siisti. Tällaista on kuitenkin hiukan vaikea saaha kaulaan siten että ei näkyis huivin nurjaa puolta. Mallineule on tosi helppo: 1.krs kaikkia oikein, 2.krs 1 oikein, 1 nurin. Nuita kahta kerrosta vaan toistetaan.


Tämänkin päättelin käyttäen samaa joustavaa päättelyä, kuin ylläolevissa sukissa.


Tuubihuivi JyJy5
lanka: Drops merino extra fine harmaa(04) 198g
puikot:3,5

Vuoden eka ompelutyö on relaxed-tunika. Ohje on oikeasti mekko, mutta lyhensin sitä 12cm. Tein myös pitkät hihat. Viimevuonna näkyi paljon näitä mekkoja Facebookissa, ja ihmiset kehuivat kaavaa. Lainasin lehden kirjastosta ja ei muuta ko ompeluhommiin. Kangas on verson puodin nurinkurin


Valitsin koon yhtä kokoa pienemmän, mitä käytän muuten. Monet kertoivat, että tämä on löysää mallia. Jouduin vielä kaventamaan lisää taskun kohdalta. Tämä istuu ihan ok mulle, ei ihan täydellisesti kuitenkaan. Jonkunverran tulee rytttyä tuonne ylös. Käsivarren kohdalta tämä on hiukan pieni. Jos teen tällaisen toisen, pitää kädentietä leventää.




Näin on päässyt tämä käsityövuosi käyntiin. Aika näyttää millainen siitä tulee :)

3 kommenttia:

  1. Hienoja juttuja oletkin saanut valmiiksi. Kaikki niin ihanan värisiä. Tykkäsin kovasti. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

    VastaaPoista
  2. Taas niin kaunis tunika, olet kyllä taitava ompelija. Minun suosikkilanka on Austerman step 6. Olen kutonut siitä yösukkia paleleville varpailleni. Tulee niin ihanan pehmyet ja lämpimät sukat ja väritkin ovat kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna. Oon ommellut jo useita vuosia ja kouluakin käyny siihen, jote täytyy osatakin jotain :-). Tuli kyllä pehmeät sukat tuosta langasta

      Poista