s

s

etusivu

maanantai 1. tammikuuta 2018

sukkia ja vielä lisää sukkia :)

Pitkä aika on  viimeisimmästä blogipostauksesta, joten nyt tuleekin sitten aika monta käsityötä esittelyyn. Joulukuu oli aika sukkapainotteinen kuukausi. Niina Laitiselta tuli jälleen joulukalenterisukat tai oikeastaan kahdet: kirjoneulepolvisukat ja pitsipalmikkosukat, sylviat. Tein itse kummatkin näistä.

Polvisukkiin tein yhden kuvion erilaisen, koska lippukuvio ei sopinut valitsemiini väreihin, eikä mulla ois ollu ees siihen sopivia värejä. Näistä tuli kokoa 38 ja vähän liian isot mulle, joten jatkavat matkaansa eteenpäin johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen.

Taimitarhan joulukalenterisukat
lanka: novita 7 veljestä 195g
puikot: cubics 4

Sylviat
lanka: novita nalle pellava(061) 75g
puikot: cubics 3
Joulukuussa valmistui myös ylipolven pituiset villasukat. Enpä oo aikaisemmin näin pitkiä sukkia tehnytkään. Mallineule oli helppo, joten yllättävän nopeesti nämä sitten kuitenkin valmistuivat. Mallineuleen ohje on  Kardemumman talo-blogista. Ohjetta näihin ei ollut vaan laskeskelin itse silmukoita ja kavennuksia. Ylös tein reikäkerroksen nauhaa varten. Näihin meni lankaa tasan kaksi kerää, mutta painavat kuitenkin 280g. Olivat mieluisat saajalleen.

Ylipolvensukat 36
lanka: novita 7 veljestä l.valk(010) 280g
puikot: 3,5
Näiden lisäksi oon tehnyt kahdet sukka-Finlandia kisasukat. Toisen etapin kisasukkien ohje ilmestyi 20.12. En kuitenkaan alkanut niitä heti tekemään. Huomasin ensimmäisiä sukkia tehdessäni, että en voi pärjätä kisassa, joten tein keskeneräiset työt ensin valmiiksi. Kisasukat aloitin  vasta 27.päivä. Näitä sukkia oli mukava tehdä ja ohjeet oli selkeät. Nämä aloitettiin terästä. Kovin monia sukkia en oo näin aloittanut. Sukkien suunnittelija on Veera Välimäki

Kuvastin-sukat koko S
lanka: drops nord 62g
puikot: cubics 3
Kisan kolmannen etapin ohje ilmestyi 30.12. Ne laitoin heti puikoille. Malli oli hidas neulottava, paljon pikkupalmikoita ja kierrettyjä silmukoita. Nyt osaan tehä ainakin kahden silmukan palmikon ilman apupuikkoa. Malliin tuli myös helmiä ja kirjoneuletta. Omat helmeni olivat aika pieniä(tai oikeastaan ohjeen suosituksen kokoisia) ja niiden työhön laittaminen ei meinannut onnistua. Yleensä neuvotaan käyttämään siimaa, mutta se oli liian paksua, joten laitoin helmet sitten 0.25mm:m metallilangan avulla. Näistä tuli kyllä ihanat ja ovat kaiken vaivan arvoiset 😍. Vaikka luovuttaminenkin kävi välillä mielessä. En voi ko ihmetellä miten nopeita neulojia suomesta löytyy. Itse olin tehnyt vasta yhden sukat valmiiksi ko ensimmäisellä kisaajalla oli jo molemmat sukat valmiina. Vaikka neuloinkin lähes koko päivän, pieniä taukoja lukuunottamatta. Näiden sukkien suunnittelija on Anne Mäkilä.

Andante festivo-sukat koko M
lanka: novita venla 64g
puikot: cubics 2.5
Lopuksi  vielä kummilapsilleni tekemiäni joululahjoja. Pienimmille tein sukat, lapaset, pipon ja kaulurin sekä ompelin paitoja.  Pipo, lapaset ja kauluri on tehty merinovillalangasta. Pipossa on lisäksi merinovuori. Sukat on novitan nallelankaa. Kummitytölleni tein sukat ja lapaset.

Setit 2-, 3- ja kahdelle 4-vuotiaalle
Paitoja tein yhteensä 16. Kuvassa on vaan 12, koska kahdelle meni täysin samanlaiset paidat. Kankaat on verson puodista ja paapiilta. Kaavat ottobresta (1/2016) ja suuri käsityö-lehdestä(5-6/2015)

Pöllösukat 39
lanka: novita 7 veljestä 105g
puikot: cubics 4

 Heijastavat Pöllölapaset
lanka: novita hohde 59g, 7 veljestä 26g yht 85g
puikot: cubics 4

Tulipa pitkä sepostus, eikä tässä ole vielä ees kaikki vielä postaamatta olevat työt. Laiskuus on ollut joulukuussa blogin päivittämisen suhteen.

Hvvää Uutta Vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti