s

s

etusivu

sunnuntai 23. elokuuta 2020

Hennoimmillaan vauvanpeitto

Bongasin toukokuussa, että Käsityökekkereiden Veera aloitti yleisen testineulonnan Hennoimmillaan-peitosta ja päätin osallistua siihen. Ihastuin peittoon heti kuvat nähtyäni ja tykkään neuloa kaksiväristä patenttineuletta, joten oli "pakko" osallistua testineulontaan. Jossakin vaiheessa peiton ohje julkaistaan, en osaa sanoa milloin.




Tämä on tosi ihana peittomalli. Peitto on väreiltään erinäköinen molemmilta puolilta. Parhaiten tämä näkyy, kun peittoa katsoo sivuttain (kahdesta viimeisistä peittokuvista näkyy hyvin ero) Tykkään sellaisista peitosta, jotka on hyvän näköisiä kummaltakin puolelta, jotta ei ole niin väliä, miten päin sitä käyttää. Toki tulee tehtyä myös sellaisia peittoja, joissa on selvästi oikea ja nurja puoli.

Peiton neulomisen aloitin kuitenkin vasta heinäkuussa ja se valmistuikin vajaassa viikossa. Osa peiton langoista löytyi omasta varastostani, valkoisen ja vihertävän kävin ostamassa. Persikan värisen langan värjäsin viime kesänä kasviväreillä. Värjäysliemi oli sekoitus jo moneen kertaan värjätyn krappiliemin jälkiliemestä  ja keltasipulin jälkiliemestä, jolla sekoituksella olin jo yhden kerran värjännyt. Rusehtava lanka oli samaisen liemen 4.jälkiväri ja siinä pohjana oli vaaleanharmaa lanka. Peitto neulottiin kaksinkertaisella langalla.

Peittoa neuloessa punnitsin jokaisen raidan langanmenekin, koska haluaisin tehdä toisenkin peiton ja käyttää siihen myös jämälankoja. Tämä peitto päätyi siskoni perheeseen vauvalahjaksi yhdessä ommellun paitabodyn kanssa.


Hennoimmillaan-peitto
lanka: Novita Baby merino kaksinkertaisena
l.valk (011) 68g
hopeapaju (326) 91g
persikka itsevärjätty 75g
rusehtava itsevärjätty 53g
yht 287g
puikot: 5

Paitabody koko 68cm,
omppukangas verson puodista,
kaava muokattu ottobren Multi Stripe raglanbodysta

2 kommenttia: