s

s

etusivu

sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Honung-paita

Pari päivää sitten valmistui Honung-paita ja tänään sain sen kuvattua. Tästä paidasta tuli kyllä niin ihana. Ensimmäistä kertaa käytin näin isoon työhön käsinvärjättyä merinovillalankaa. Tämä on ihanan tuntuinen päällä, ei kutita yhtään ja on ohut koska on tehty fingering-vahvuisesta langasta.



Malli on Honung-paita, jonka on suunnitellut Susanna Winter. Ohje on maksullinen ja löytyy ravelrysta. Paita oli helppo tehdä. Se neulotaan ylhäältä alas ja viimeisenä tehdään kaulus. Tein tämän koon S mukaan, mutta lantion kohdalle tein yhden lisäyksen enemmän. Pitsineulekin oli tosi helppo tehdä. Voin kyllä suositella tätä mallia :)


Muhkealla kauluksella riittää korkeutta :)

Käyttämäni langat on suomalaisten käsinvärjäreiden lankoja. Ylimpänä Rouva SilmuSolmun merinosukkis värissä harmaja (80g), seuraavaksi Eluded Fibresin supermerino  värissä Dark Night (90g), seuraavaksi Louhittaren Luolan tuulentytär värissä varis (90g) ja alimpana Eluded Fibresin supermerino värissä B on B Purble (81g). Ihania harmaansävyisiä lankoja.



Tästä tuli todella ihana paita ja tulee varmasti paljon käytettyä. Siistiä ko mulla on viimein villapaita, joka on ohut ja jota voi pitää ilman, että alla olisi pitkähihainen paita.

Honung
langankulutus: 341g
puikot: 2,5 ja 3,5

2 kommenttia:

  1. Kaunis paita! Ihanat värit olet löytänyt tähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin värit sopii kyllä yhteen, vaikka oonkin ne netin kautta ostanut

      Poista