s

s

etusivu

lauantai 5. tammikuuta 2019

Joululahjaneuleita

On kulunut pitkä aika siitä, kun oon blogia viimeksi päivittänyt. Osittain hiljaiselo on johtunut siitä, että puikoilla on ennen joulua ollut joululahjoja. Mutta myös laiskuutta on ollut ilmassa, pakko myöntää. Tällä kertaa esittelen neuleita, joita tein joulahjaksi sekä hiukan mitä vuonna 2018 tuli neulottua ja virkattua. Kuvakollaaseja ei tällä kertaa ole tulossa. Jos joku tietää ilmaisen ohjelman, jolla niitä saa helposti tehtyä, niin saa vinkata :) Mutta nyt niihin joululahjaneuleisiin.

Neuloin kummipojilleni paidat, kahdelle puuvillaisen rasavillin raitapaidan, joihin tein silmukoita jäljitellen tiikerin kuvan. Tiikerin kuva on suuri käsityölehdestä ja paidan ohje ullaneuleesta. Paidat ovat kokoa 116cm ja 122cm ja tehty cotton nr.8 langasta.



Kahdelle nuoremmalle tein Kaarna-paidat kaksinkertaisesta dropsin babymerinosta. Paidat ovat kokoa 110/116 ja 98/104



Ompelin myös jokaiselle trikoopaidan paapiin kankaasta. Kaavana paidoissa oli suuri käsityölehdestä noshin paitakaava. Nämä olivat ensimmäiset elokuun alun jälkeen tekemäni ompelukset. En oo koko syksynä ommellut mitään, ollut melkoinen ompelujumi. Näiden teon jälkeen teinkin sitten itselle muutaman paidan, kun ompeluinnostus palasi :)


Aikamonta pipoa tuli tänä vuonna tehtyä pukinkonttiin. Syksyn hittipipo neulemaailmassa on ollut Oslo hat ja niitä tuli itelläkin tehtyä 6 kappaletta,  2 miesten kokoa kaksinkertaisesta arwetasta ja 4 lasten pipoa dropsin merino extra finesta. Lasten pipoihin laitoin heijastavan merkin eteen.


Yhden pipon tein kaksiväristä briossineuletta ja se tuli äidilleni. Oon tykästynyt briossineuleen tekoon.  Pipoa voi pitää kumminpäin vain, joko tumma puoli tai vaalea puoli päällepäin. Tämä on tehty gjestalin sw merinoull-langasta. Silmukkamäärän mietin ite ja kavennukset otin novita 4/2018 lehdestä mallista 16.



Jokaiseen pakettiin sujahti myös villasukat, 4 aikuisten sukat ja 4 lasten sukat. Aikuisten sukat tein adlibriksen socki fine langasta ja lasten sukat novita nallesta. Raitasukat on perussukkia ja kahdet muut sukat on tehty villapesusukka-ohjeen pohjalta.



Ja vielä yhdet säärystimet päätyi pukinkonttiin. Ne tein novita 7 veljestä langasta.


Sitten niihin neuletilastoihin. Vuonna 2018 langankulutus oli lähes 15 kiloa ja 40 kilometriä. Tarkalleen 14 936g ja 39 576m. Töitä valmistui 137, joissa oli:

  • sytomyssyjä  28
  • pipoja 15
  • sukkia 24
  • leluja 27
  • säärystimet
  • huiveja 6
  • paitoja 7 aikuisten ja 4 lasten
  • vauvan haalari
  • lapasia 10
  • keskosten peittoja 10
  • jääkaappimagneetteja 4

Aikapaljonhan tuota lankaa tuli kulutettua, grammamäärä oli pienempi kuin edellisenä vuonna, mutta metrimäärä oli lähes sama. Eli tästä voi päätellä, että tein vuonna 2018 ohuemmista langoista verrattuna aikaisempaan vuoteen. Lankavarasto ei kuitenkaan pienentynyt, vaikka se olikin tavoitteena. Toivottavasti pienenee tänä vuonna :) Ompeluprojekteista en oo samanlaista tilastoa laskenut.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti