s

s

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Ystikset

Osallistuin tänäkin vuonna Taimitarhan Niina Laitisen yhteisneulontaan ystävänpäiväsukkien muodossa. Nämä Kalit on vaan niin mukavia, kun ohjeesta tulee vain pieni pätkä päivässä. Valmistuvat ihan huomaamatta.


Tein nämä täysin ohjeen mukaan, joten näistä tuli isot itselle. Pääsevät sitten lämmittämään jonkun muun  varpaita, ehkäpä jonkin hyväntekeväisyysprojektin kautta. Kantapää näissä oli erilainen, verrattuna siihen miten sen yleensä itse teen, kuitenkin ihan helppo tehdä.

Ystävänpäiväsukat 38/39
lanka: novita nalle grafiitti(044)99g, kettu(642)30g,kanerva(785)31g yht.160g
puikot: cubics 3,5

Myös toiset sukat on valmistuneet, Sukka Finlandian 5 etapin sukat, Trapetsitaiteilija Annika. Kylläkin jo pari viikkoa sitten. Näistä tuli aivan hirveät ja ovat valmistumisen jälkeen olleet vaan mytyssä lattialla. Eniten näissä ottaa päähän se, että vaikka tein nämä pienimmän koon mukaan (koko 37-38), tuli näistä aivan jättisuuret, kokoa 42/43. Kuitenkin tiheydet täsmäsivät, joten en tiiä mikä näissä sitten mättää. Olin tehnyt jo ensimmäisen sukan valmiiksi ja aloittanut toista, kun kilpailuun tuli muutos, että kantapään saa tehdä erikohtaan. Siinä vaiheessa rupes vaan enemmän ärsyttämään, koska tämä tuli niin myöhään. En alkanut enää purkamaan. Nämähän on kyllä malliltaan ihan veikeän näköiset ja jos olisivat pienemmät niin tykkäisin kyllä. Tosi monella muullakin oli samanlaisia ongelmia sukan koon kanssa, kuin minullakin.

Sukat edestä
Sukat takaa


Sukkiin tehtiin lyhennettyjä kerroksia ja jälkijättöinen kantapää. Näissä sukissa kantapään teko oli itselle uutta. Saa nähä miten näille sukille käy, sopivankokoista jalkaa näihin ei taida löytyä lähipiiristä. Enkä tiiä saako tämän suunnittelijan ohjeella tehtyä tuotteita antaa hyväntekeväisyyteen.
Seuraavassa kuvassa sukat on 38 koon blokkerissa. Musta fabel ei riittänyt näihin, joten tein loppusukan novitan pikkusisko langasta (toisen sukan joustin ja kantapäät). Ei sitä kuitenkaan sukista huomaa

Trapetsitaitelija Annika
lanka: drops fabel musta(400)50g, pikkusisko musta(99)9g=59g
drops fabel harmaa(115) 18g, valkoinen(100) 10g yht 87g
puikot: 2,25
Ensiviikolla ilmestyy sitten viimeinen Sukka Finlandia sukkaohje. Jännä odottaa, millaiset sukat ne on.

3 kommenttia: