s

s

etusivu

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Taskullisia tunikoita

Palataampa ajassa hiukan taaksepäin, nimittäin Juhannukseen. Silloinhan satoi vettä, mikä tarkoitti, että oli hyvää aikaa olla sisällä ja ommella. Mitäpä muutakaan sitä sateisena päivänä tekis, ko käsitöitä. Olin ostanut jo viime syksynä kankaita, joista on ollut tarkoitus tehä lyhythihaisia tunikoita. Nyt oli tarvetta tunikoille, joissa olisi taskut.

Ensin kaksi jo itelle tutulla kaavalla eli HideAway-kaavalla. Oon käyttänyt tosi paljon kyseistä kaavaa. Tälläkertaa muokkasin kaavasta lyhythihaisen ja jätin hupun pois, kuten myös helmanresorin. Näistä kummastakin tuli tosi ihanat ja pääsevät varmasti kovaan käyttöön. Kummankin tunikan kangas on Verson Puodista.






Myös seuraavan tunikan kaava on jo hyväksi todettu. Viime kesänä muokkasin lyhythihaisen kaavan Ottobren Twig-mekosta. Tästäkin tuli ihan hyvä. Seuraavaan vois ihan vähän kaventaa helmaa. Kankaan oon ostanut Majapuulta ja sen nimi on Sydämet silmukoissa.


Seuraavaksi testiin pääsi itelle uusi kaava, PaaPiin kaavakirjasta naisen mekko Klaara. Ainut muutos minkä tein oli että lyhensi hihaa ja helmaa sen verran, että tuli tunikamittainen. Kun ottobren kaavoista yläosissa käytän yleensä kokoa 34, tästä tein koon 36. Tuli ihan sopiva. Pikkusen vois lyhentää yläosaa, että helman levennyt alkaisi hiukan ylempää. Tällöin laskeutus takaakin hiukan paremmin. Myös hihoja pitäisi ihana vähän leventää.


Tykästyin kyllä tähän kaavaan, erityisesti tuohon helmaan ja taskuihin. Uskoisin, että tulee käytettyä tätä kaavaa muulloinkin.



Sellaiset ompelukset sain Juhannuksena tehty. Senkin jälkeen oon vähän ommellut, mutta niistä sitten erikerralla lisää. Eilen oli kesälomani ensimmäinen päivä. Ihanaa ko saa ottaa rennosti ja tehä mitä ite haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti