s

s

etusivu

sunnuntai 5. elokuuta 2018

Heinäkuun sukkia

Helteistä huolimatta neuloin heinäkuussa parit sukat. Neuloin kyllä muutenkin villalankaa :). Nämä sukkalangat ostin alkuvuonna paikallisesta kangaskaupasta, kun siellä oli loppuunmyynti. Nyt sitten päätin tehdä niistä sukat.


Ensin Pato-sukat, joiden ohje on ulla-nettineulelehdessä 3/2016. Laitoin sukkiin 4 silmukkaa  vähemmän kuin ohjeessa, koska oma jalkani on kapea. Sukista tulikin mulle sopivat.



Malli oli helppo tehdä ja tykkään näiden ulkonäöstä. En ollut ennen tehnyt tällaista kantapäätä sukkaan. Oli helppo ja mukava tehdä ja tykästyin tällaiseen kantapäähän. Jos et oo vielä kokeillut, niin suosittelen kokeilemaan. Harmi ko ohjeessa ei kerrota kantapään nimeä, jotta voisi etsiä ohjeita, joissa olisi tällainen kantapää.


Pato-sukat
lanka: väinämöinen sport platina 85g
puikot: cubics 3
ohje; ulla 3/2016

Seuraavaksi tein  Verso-sukat, joiden ohje on myös ullasta numerosta 3/2009. Nämä tein ohjeen mukaisella silmukkamäärällä, ainoastaan teräosasta tein lyhyemmän. Sukkien mallineule oli helppo ja sen oppi tosi nopeesti ulkoa.



Uutta näissä sukissa oli kärkikavennukset. Ne tehtiin niin, että sukista näkee kumpaan jalkaan sukka kuuluu. Saa nähä tulenko tekemään toistakertaa tällaista kärkikavennusta. Mielestäni sukassa ei oo  väliä kumpaan jalkaan se kuuluu. Mutta voi olla että mieli muuttuu, kunhan oon nuita sukkia käyttänyt. Vielä ei ole villasukkakelit, koska lämmintä riittää :)

Verso-sukat
lanka: väinämöinen sport valaanlaulu 82g
puikot: cubics 3
ohje; ulla 3/2009

7 kommenttia:

  1. minäkin olen tehnyt erijalan sukkia.kuten äitinikin auikoinaan .mutta kyllästyin kun kukaan ei katsonut kumman jalan sukka.minä vain.tytär ei katso edes samaa paria olevia.evvk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, eipä sitä kovin moni jaksa välittää/katsoa kumpaan jalkaan sukkansa laittaa. Nykyisin taitaa olla muotia eriparisukat, itseä ne ei kyllä sävähdytä.

      Poista
  2. Onpas kivoja sukkia molemmat, mutta varsinkin nuo Pato-sukat! Mitenhän minä en ole tätä mallia aiemmin noteerannut ollenkaan ja noin kivalta näyttävät. Arvaat varmaan, että kiitän vinkistä ja otan mallin piakkoin puikoilleni. Nyt on vaan ensin tehtävä kirjoneulesukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Ei muuta ko pato-sukat puikoille :) Neulomisen arvoinen malli

      Poista
  3. Kivat mallit sukissa. Kuviot tulevat hyvin esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos TeSa. Nuo käsinvärjätyt langat on kyllä ihania. Vaikka ovatkin yksivärisiä, on niissä pienet värivaihtelut. Ja se antaa elävyyttä neuleisiin, mutta kuviot näkyy silti hyvin

      Poista
  4. Kivoja sukkia molemmat! Minullakin on tuo Pato mennyt aivan ohi. Täytyykin laittaa oikein ylös nämä ohjeet. Molempia malleja tulee varmasti kokeiltua jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista