s

s

etusivu

lauantai 8. helmikuuta 2020

Hehku

Ihastun tähän Hehku-mekkoon heti kun näin sen ensimmäisen kerran. Ohje on julkaistu viime vuoden Taidon joululehdessä ja sen on suunnitellut Missä neuloimme kerran blogia pitävä Anna Johanna. Mekossa on ihana kirjoneulekaarroke ja vähän kirjoneuletta myös helmassa ja hihansuissa.




 Läheskään heti mekko ei päässyt puikoille, koska mietin tuleeko siitä liian kuuma pidettäväksi. Asia hautui mielessä ja sitten hoksasin, että mullahan on lankavarastossani merinocotton lankaa, josta ei tulisi niin kuuma mekko. Olin ostanut harmaan langan jo pari kolme vuotta sitten ja viininpunainen lanka oli jäänyt aikaisemmin tekemästäni neuletakista.


Vuoden ensimmäisenä päivänä mekko pääsi sitten puikoille ja valmistuikin tammikuun aikana. Valmistumista vauhditti Hehkusta tammikuun loppuu asti ollut yhteisneulonta. Pari muutosta tein ohjeeseen. Kaarrokkeessa olisi ollut nyppyjä ja jätin ne pois. Osittain syynä oli se, että en tykkää niitä neuloa ja pohdin myös riittäisikö kuviolankani, jos tekisin nypyt. Samaten hihan kavennukset on tehty harvemmin, johtuen neuletiheydestäni. Silmukkatiheyteni oli sama ko ohjeessa mutta kerrostiheys oli eri. Mekon pituus on ohjeen mukainen ja vaikka olen lyhyt niin mielestäni tämä on mulle tunikapituus.


Hehku-mekko koko S
lanka: Hjertegarn merinocotton harmaa (435) 467g
Drops cottonmerino viininpunainen(7) 67g
yht. 534g
puikot: 3,5

Tästä Hehkusta tuli kyllä tosi ihana ja on ollut jo käytössä. Uskoisin että tämä tulee olemaan jatkossakin kovalla käytöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti