s

s

etusivu

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

ompeluhommia

Talvilomaviikolla tuli ommeltua päivittäin. Sukkapuikot oli sitten paljon vähemmällä käytöllä. Osan kankaista olin ostanut jo viime syksynä ja osan tän vuoden puolella.

Tämän kootin räsy-kankaan ostin kankaiden yönä. Kaavana tässä tunikassa on ottobren Twig lehdestä 5/2015. Oon tehnyt aikaisemminkin tällä kaavalla itselle tunikan. Mallia oon lyhentänyt 8 cm ja pääntien tein erilaiseksi. Tästä tuli ihana ja tulee varmasti pidettyä.

 
Twig-tunika 34
kaava: ottobre 5/2015 malli 1


Seuraavaksi ompelin tunikan käpysen betoniromu-kankaasta. Kaavan pohjana tässä on skk 1/2016 lehden malli 13. Kylläkin aika paljon muokattuna. Tein tähän pitkät hihat ja en tehny taakse napitusta. Tein tähän kauluksen joka menee keskellä edessä päällekkäin. Kauluksen kaavan oon muokannut hupun kaavasta. Tästäkin tuli ihana :)Kaulustunika 164cm
kaava: skk 1/2016 malli 13 muutettuna


Sitten ompelin viimeviikolla ippalasta ostamastani kankaasta tunikan. Oon ihan selvästi ihastunut tunika-mittaisiin paitoihin. Tässä kaavana on ottobre new bohéme lehdestä 5/2014. Tein tähän syvemmät taskut ja pidemmät hihat ko kaavassa.Sitten sovitusvaiheessa tuli ilmi aika monta asiaa, jotka piti muuttaa. Hihat oli tosi tiukat ja ahisti hirveesti. Leventäminen ei enää onnistunut, koska olin jo leikannut ja ommellut ne. Mietin aikani miten pelastan tilanteen. Päädyin sit leikkaamaan hihat irti ja tekemään leveämmät. Nyt niistä tuli paremmat. Hihat oli tässä mallissa alun perin yhtä kappaletta etu- ja takasivukappeleiden kanssa.Kaula-aukon tein myös erilailla, koska siitä ois tullut ihan liian iso. Laitoin helmaan kuminauhan. Nämä kaikki muutokset on tehty ompeluvaiheessa, joten siihen nähen tästä tuli hyvä. Tämän tyylisen vois tehä toisenkin, mutta normaalilla hihalla.

New Bohéme-tunika 34
kaava: ottobre 5/2014 muutoksin

Sitten eurokankaan palalaarista löytyneet kankaan kimppuun. Halusin neuletakin, jota pidetään auki. Ihan simppelin takin, mutta kaavaa ei meinannut löytyä millään. Kaavana tässä on skk 1/2012 lehden malli 2. Lyhensin tätä tosi paljon, mut muuten tein mallin mukaan. Eiköhän tätä tule pidettyä, vaikka en ihan tyytyväinen tähän olekaan.

Neulejakku 34
kaava: skk 1/2012 muokattuna

Seuraavaksi syksyllä ippalasta ostamani kangas päätyi neuletakiksi. Tässä kaavana on skk 2/2013 lehden malli 19. Kavensin kaavaa tosi paljon, lyhensin pituutta, tein erilaisen pääntien ja helman.Tuntuu että tässä ei mikään onnistunut. Pienentämisestä huolimatta tämän on tosi ison näköinen. Täytyy vissiin sit päätellä että mulle ei sovi aukipidettävät mallit. Saa nähä minkä verran tätä tulee pidettyä. Kangas on tosi ihana ja siksi harmittaa ko tämä ei oikeen onnistunut. Neuletakkeja varten täytyy etsiä uutta kaavaa tai sit tehä ite. Jos joku tietää hyvän kaavan niin saa vinkata.


Neuletakki 34
kaava: skk 2/2013 malli 19 muokattuna

Oon tehnyt myös edellisessä postauksessa olevien lasten paitojen lisäksi lisääkin lasten paitoja. Raglanpaitojen kaavat on ottobre 1/2016 lehdestä ja toisten paitojen kaava skk 5-6/2015 lehdestä. Betoniromu, ratas ja aurinkokunta kankaat käpyseltä ja traktorikangas kootilta. Nämä päätyvät synttärilahjapakettiin.Vielä pari kangasta odottaa ompelua, ehkäpä pääsevät ensi viikonloppuna työn alle. Talviloma on nyt takanapäin ja huomenna paluu töihin. Loma menee aina ihan liian nopeasti.  Ilmat oli ihan hyvät ja hiihtämässäkin kävin koiran kans muutaman kerran :) Sekä tietenkin muutenkin päivittäin lenkillä.

 Nyt sitten sukkapuikot käteen ja tekemään sinivalkoisia sukkia juhlavuonna syntyville vauvoille. Vielä ois jonkun verran niihin varattuja lankoja jäljellä :)

6 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia olet tehnyt. Itselläkin alkoi tehdä mieli ompelemaan. Ennätitkö lomalla myös rentoutua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummo. Kyllä ehdin rentoutua :-) Mulle käsityötkin on osa rentoutumista. Parasta lomalla on se ko ei oo pakko lähteä mihinkään ja saa tehä mitä haluaa :)

   Poista
 2. Aivan ihania ompeluksia olet taas ahkeroinut! Minä en ole aikoihn ommellut vaatteita, mutta nämä sinun työsi kyllä houkuttavat kokeilemaan, vieläkö sitä saisi jotain käyttökelpoista aikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Mulla oli useampi vuosi välissä, että en paljoa ommellut. Nyt taas innostunut. Kannatan kokeilememaan, saa nopeesti valmista :-)

   Poista
 3. Paljon oletkin lomallasi ommellut. Tunikat on niin mukavia päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo kone hurisi muutaman tunnin päivässä :-D

   Poista