s

s

etusivu

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Hipat ja raitaa

Etsiskelin lapasen ohjetta, joka sopisi moniväriselle langalle. Viimein löysin Ulla-neuleesta sopivan ohjeen, jossa oli mielenkiintoisen näköinen mallineule. Joten ei muuta ko tekemään. Mutta eipä se niin helposti onnistunutkaan.





En vaan ymmärtänyt miten ohjeen mukaan olisi pitänyt tehä ne "hippa-silmukat" Ohjeessa sanottiin, että hippa-silmukat siirtyvät  aina kaksi silmukkaa eteenpäin, mutta silti käskettiin neuloa vaan yksi silmukka enemmän verrattuna edelliseen kerrokseen. Enkä minä niitä saanut mitenkään onnistumaan. Tai ainakin minä ymmärsin ohjeen niin. Onneksi ohje löytyi myös englanniksi ravelrysta ja sen avulla sain mallineuleen tehtyä. Siinä sanottiin myös, että hippa-silmukat siirtyvät kaksi silmukkaa eteenpäin. Mutta siinä käskettiin myös neuloa seuraavalla kerroksella kaksi silmukka enemmän, kuin edellisellä kerroksella. Joten todennäköisesti suomenkielisessä ohjeessa on virhe siinä tai sitten en vaan ymmärtänyt sitä.




Joitakin muutoksiakin tein. Tein peukalokiilan lisäykset joka 3.krs, muuten siitä olisi tullut liian lyhyt minulle. Ja peukalon silmukat päättelin eritavalla. Eli suhteellisen pienet muokkaukset tein. Kun lopulta oli ymmärtänyt ohjeen, nämä neuloutuivat todella nopeesti. Lapasissa hippa-silmukat menevät erisuuntiin.


Nämä ovat myös KyJy-tempauksen ensimmäinen työ. Oon jo useana vuotena osallistunut Kyjyyn ja Jyjyyn ja niin tänäkin vuonna. Nämä menevä myös Koukuttajan kootut-podcastin värjärikaliin ja Hetkiä Heimolasta-podcastin Ulla-kaliin.

KyJy1 Hippalapaset
lanka: Väinämöinen DK väri Eiku 57g
puikot:cubics 4

Lankaa jäi lapasten jälkeen vielä ja halusin käyttää sen samantien loppuun. Päätin sitten tehä siitä raitasukat ja ottaa yksivärisen langan kaveriksi. Ihan perussukat kolmen kerroksen raidoilla.



Nämä on aloitettu kärjestä, koska halusin käyttää langan mahdollisimman loppuun. Aloitukseen otin ohjeen ulla-neuleesta 3/05. Kantapään tein myös ulla-neuleen ohjeella 3/07 kärjestä neulottu kantapää. Tällainen kantapää oli helppo tehä ja voisin  tehä muulloinkin, jos teen sukat varpaista varteen.



Mitään sopivaa lankaa ei ollut tarpeeksi, joten päätin tehä kantapään erivärillä. Tein myös resorin reunaan kerroksen ja päättelyn kantapään värillä. Se hiukankuin "yhdistää" kantapään sukkaan jä näyttää paremmalta.





Grafiitin värisen langan sain käytettyä ihan loppuun ja moniväristä jäi 2g:n nöttönen. Siitä ei olisi tullut enää raitaa kumpaankin sukkaan. Näistä sukista tuli kokoa 38 ja ovat omaan jalkaani hiukan liian isot. Näitä tehdessä tuli taas mieli alkaa käyttämään nuita jämälankoja  varatosta pois. Mutta puikoilla on nyt kaksi puseroa, joten voi olla että ihan heti ei jämälangat pääse puikoille. Tai eihän sitä koskaan tiedä :)

KyJy3 Raitasukat 38
lanka: väinämöinen Dk väri eiku 40g
7-veljestä grafiitti 60g
7veljestä syklaami (563) 15g yht 115g
puikot: cubics 3,5

2 kommenttia:

  1. Olitpas sisukas tuon lapasmallin kanssa, minä olisin varmaan luovuttanut jossain vaiheessa. Mutta lopputulos palkitsee vaivan! :) Ja nuo sukat ovat minusta tosi kivan näköiset, kantapää ja varrensuun raita tekevät "eetvarttia", jos niin voi sanoa sukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Eipä mulla ihan hirveesti aikaa ihmettelyyn mennyt, vaan aika nopsaa hoksasin katsoa englanninkielistä ohjetta :) Vaikka siinä tilanteessa hiukan tympäisikin, niin nyt ei enää, koska kuten sanoit "lopputulos palkitsee vaivan" :)

      Poista