s

s

etusivu

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Mekkobuumi

Tänä kesänä on säät suosineet ja oon tosissaan innostunut ompelemaan mekkoja. Ja suurinosa vielä joustamattomista kankaista trikoon sijaan. Nykyisin kun tulee enimmäkseen joustavista ommeltua.  Osan kankaista oon ostanut jo viimekesänä, tarkoituksena silloin tehä niistä mekkoja. Mutta viimekesänä ei hirveenä mekkokelejä ollut, joten ne jäi silloin ompelematta.

Tämän mekon kankaan löysin Eurokankaan palalaarista alkukesästä.  Ihanan ohutta ja laskeutuvaa kangasta. Kaavan mekkoon löysin suuri käsityö lehdestä 3/2017. Yhdistin tähän mallin 9 yläosan (ilman halkiota) ja mallin 10 alaosan. Vyötäröllä on sauma ja kuminauha sekä sivusaumoissa taskut.


Seuraavan mekon kangas on myös Eurokankaan palalaarista ja ostettu viime kesänä. Tämä on hiukan paksumpaa ja tässä on ihan pienen pieni jousto.Tähän oon yhdistänyt myös kaksi erilaista kaavaa ja vielä muokannut niitä sen jälkeen. Helmaosassa on samanlaiset taskut kuin klaramekossa (jonka esittelin pari postausta sitten) Helma on leveämpi kuin klaramekossa, koska mekon yläosa tarvitsee enemmän leveyttä koska on joustamaton materiaali.Yläosa on muokattu yhestä joustamattomalle kankaalle tehdystä topin kaavasta. Vyötärösaumassa on kuminauha. Tästä tuli tosi ihana :)


Seuraavassa mekossa yläosa on samanlainen kuin postauksen ensimmäisessä mekossa ja alaosa samanlainen kuin yläpuolella olevassa mekossa. Eli kuten huomaatte yhdistelen tosi paljon kaavoja toisiinsa ja sillälailla saan erilaisia vaatteita aikaiseksi :) Oon ihastunut tuollaisiin taskuihin ja tehnyt niitä nyt todella moneen mekkoon. Tämän mekon kangas on marinoitunut kaapissa jo todella kauan ja nyt se pääsi vihdoin käyttöön. En ees muista mistä oon tämän aikoinaan ostanut.



Sitten farkkumekko, jonka kangas on myös Eurokankaan palalaarilöytöjä tältä kesää. Ihanan ohutta farkkukangasta. Kaava on ottobre 5/2011 lehdestä malli 7 Bubble Pocket. Tykkään tämän mallista tosi paljon ja nuo taskut on niin ihanat.


Huolittelin pääntien ja kädentiet ohjeesta poiketen ihan kapeilla alavaroilla ja laitoin piilovetoketjun sivuun. Ohjeessa vetoketju oli selässä. Oikeanväristä vetoketjua ei iteltä löytynyt, joten laitoin sen mikä löytyi, koska pakkohan mekko oli saaha samantien valmiiksi. Piilovetoketjusta ei näy kuin vedin, joten eipä se haittaa vaikkei ihan oikeen  värinen olekaan.



Kaavaan oon tehnyt pieniä muutoksia. Oon pienentänyt pääntietä ja ihan vähän kädenteitä. Olkaimia oon leventänyt 2cm. Tämäkään ei ole mitenkään vaikea malli ommella. Haastavinta on vetoketjun ompeleminen.



Ja viimeiseksi ohuesta joustocollegesta ompelemani mekko. Tämän kankaan ostin viimesyksynä Oulun Kädentaitomessuilta Ommellisen osaltolta. Pitkään mietin millaisen mekon tästä ompelisin. Halusin kankaan kuosin vuoksi melko yksinkertaisen mallin.


Viimein päädyin yhdistämään Paapiin kaavakirjasta löytyvät klara ja floramekkojen kaavat. Yläosa on floramekosta ja alaosa klaramekosta. Eli jälleen nuo ihastuttavat taskut. Ihan täysin tyytyväinen en oo kohdistuksiin, mutta koska toisen kaavan reuna on suora ja toisen vino, niin eipä ne kuviot kokomatkalta voi kohilleen osuakaan.


Alaosaan en tehnyt mitään muutoksia, mutta yläosaan eli floraan tein. Pienensin kädenteitä ja levensin vähän olkaimia sekä isonsin ihan vähän pääntietä. Ennen kädenteiden kanttausta kädentiet näyttivät tosi isoilta, mutta resorikanttaus auttoi asiaan ja niistä tuli sopivat.


Kuten näkyy "muutama" mekko on tullut ommeltua. Ja näiden lisäksi vielä pari, mutta niitä ei oo tullut kuvattua. Mutta ei mekot todellakaan oo jääneet kaappiin lojumaan, vaan nyt ollessani kesälomalla jokapäivä on ollut mekko päällä :) Ilmatkin on olleet niille juurikin sopivat.

Ihanaa kesän jatkoa kaikille. Nauttikaa lämpimistä ilmoista :)

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania mekkoja taas! Ja tämä helle taisikin tulla sinun uusien mekkojesi takia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. No niinpä, juurikin näin. Nyt löyty hyvä selitys näille poikkeuksellisille helteille :D

      Poista