s

s

etusivu

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Teas

Ihastuin tähän paitamalliin heti ko näin sen ensimmäisen kerran instassa. Heti ohjeen ilmestyttyä piti ohje käydä ostamassa. Langanvalinta olikin sitten vähän haastavampi juttu. Ohje oli kirjoitettu lace-vahvuiselle silkkilangalle, mutta en raaskinut sellaista ostaa. Aika vähän löysin lace-vahvuisia puuvilla tai puuvillasekoitelankoja. Lopulta päädyin rowanin deminlace-lankaan.


Tykkään tässä mallissa erityisesti tuosta pitsistä sivussa. Ja vaikka paita on todella löysä se ei näytä yhtään säkiltä päällä, vaan laskeutuu langan ohuuden vuoksi todella ihanasti. Neuloin ekaa kertaa näin ohutta lankaa ja meni aikaa että siihen totuin. Puikkokoko oli iso verrattuna langan vahvuuteen ja haastavinta tämän teossa olikin puikkokoon ja langanvahvuuteen totutteleminen. Neulos onkin löysää ja siitä kuultaa läpi, joten alla pitää pitää jotain paitaa. Ja sellainen piti sitten ommella, kun ei valmiiksi kaapista löytynyt. (Kuvienottohetkellä ei alupaita ole kylläkään päällä)


Paita neulotaan ylhäältä alas ilman saumoja ja pitsimalli on helppo tehä. Paidan on suunnitellut Missä neuloimme kerran-blogin Neulisti. Tein tämän xs-koon mukaan, paitsi kädentien korkeuden s-koon mukaan.  Paita on todella kevyt ja tästä tuli kyllä ihana.


Teas
lanka: rowan demin lace 90g
puikot:3
ohje: ravelry

2 kommenttia:

  1. Kaunis malli ja ihana väri! Ei ihme, että ihastuit malliin, minäkin voisin haluta tuollaisen, jos pystyisin neuleita käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Harmi ko et pysty neuleita käyttämään. Ite pystyn puuvillaisia neuleita käyttämään, villaisia vain pitkähihaisen kans.

      Poista