s

s

lauantai 30. tammikuuta 2016

Sytomyssyjä

Olen tehnyt muutaman myssyn sytomyssykeräykseen. Nämä ovat mukavia illan tai parin neulomuksia. Ja on mukavaa testata erilaisia myssymalleja. Tämänvuotiseen keräykseen en kyllä kerkee kaikkia haluamiani malleja neuloa.
Kuvaaminen oli taas haasteellista. Millään en saanut aivan oikeita värejä kuviin. Jos ois sellainen tekopää, niin sais kuvia, joissa näkys miten myssy asettuu päähän. Mistähän sellaisia sais hommattua? Monta kertaa ois ollut tarvista sellaiselle.


Tuija-myssy

Tämä on tehty ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä, mutta tein yhden mallikerran korkeuteen lisää. Olis kyllä korkeus riittänyt vaikka oisin täysin ohjeen mukaan tehnyt. Malli oli helppo neuloa. Tekemälläni langalla kooksi tuli 55-57:n päähän sopiva.

Tuija-myssy py:55-57 (JyJy15)
lanka: M&K SommarGarn turkoosi(558) 62g
puikot: 3 ja 3,5
Karoliina-myssy

Tätä myssyä aloittaessani mietin eri vaihtoehtoja, miten saisin parhaiten silmukkamäärää pienemmäksi ilman että malli kärsii. Ajattelin että tulee liian iso, jos teen ohjeenmukaisella silmukkamäärällä. Mutta ei ois tullut, koska palmikot "pienensivät" kokoa enemmän ko olin ajatellut.

Päädyin tekemään pipoon mallikerran 5 kertaa leveydessään ja lisäsin palmikoiden väliseen kuvioon kaksi silmukkaa. Näin yhden mallikerran leveydeksi tuli 22s. Täten pipossa on 110s.

Karoliina-myssy py:54-56 (JyJy16)
lanka: M&K SommarGarn turkoosi(558) 65g
puikot: 3 ja 3,5
Raitapipoja

Mulla oli paidan teosta jäänyt vajaita BommixBamboo keriä. Niitä oli kumminkin niin vähän, että yhdestä väristä ei olis tullut myssyä. Tein sitten raitamyssyjä. Raidoista en halunnut kovin leveitä, joten tein raidan korkeudeksi 3krs. Tuolla ja isommalla kerrosmäärällä saa kerroksenvaihtokohdan tehtyä melko huomaamattomaksi.Raitamyssy py:54-56(JyJy17)
lanka; Hjertegarn BommixBamboo t.vihreä(7150) 30g, vihreä(7093)22g yht.52g
puikot: 3 ja 3,5
Raitamyssy py:58-60 (JyJy18)
lanka: Hjertegarn BommixBamboo ruskea(2500)34g, turkoosi(8029)25g yht.59g
puikot: 3 ja 3,5
Tämän pipon värit oli kuvatessa kaikkein vaikein saada oikeiksi.

Tänään oli aivan mahtava ulkoiluilma ja tuli käytyä tunteroisen lenkki koiran kans. Oli vaan hiukan liikaa vaatetta päällä, meinas tulla aika lämmin. Ei osaa pukeutua oikein niiden kovien pakkasten jälkeen :)

Paljon oli haisteltavaa matkan varrella.

Ja kotipihalla perinteiset "leikit" lumessa


 On se tuo lumi niin ihanaa, ainakin Santusta

Ja lämmin tuli...

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kivoja myssyjä. Itse en onnistu vielä noin huomaamattomasti tuota raidan vaihtumista tekemään.
  Styrox päitä saa ainakin Punanaamiosta
  http://www.punanaamio.fi/styroxpaa-peruukeille-ja-hatuille.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos Megi. Pitääpä käydä tuolta katsomassa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä! :) Raitamyssyt ovat viime aikoina viehättäneet silmääni, vaikka en itse ole niitä tehnytkään. Sytomyssyjähän voi tehdä pitkin vuotta ja toimittaa vaikka Lankamaailmaan.

  Minä kuvasin aiemmin tyhjässä kukkapurkissa olevan pilatespallon päällä kunnes sain tekopään, jonka nimesin Siskoksi. Seijasisko tilasi jostakin ulkomailta meille molemmille. Ja olen kyllä ollut kovin tyytyväinen siihen, kun tulee aika paljon tehtyä myssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Uskon, että tule tekemään pitkin vuotta lisää myssyjä. Ne on mukavia välitöitä isompien töiden välissä.
   Luulisin että nuita tekopäitä löytys ebaystakin, ko vaan osais etsiä oikeilla hakusanoilla

   Poista
 4. Hei, sinähän oletkin tehnyt useamman sytomyssyn. Hieno juttu ,,minä tässä neulon vasta tämän vuoden ensimmäistä. :) Kiva kun olet mukana lankapaastossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijasisko. Osallistun ensimmäistä kertaa sytomyssykeräykseen ja on mukava tehdä erilaisia myssyjä. Olen myös eka kertaa mukana lankapaastossa ja hiukan jännittää miten mun käy :)

   Poista