s

s

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Poncho vai pusero

eli ponchopusero. Tällaisen ohje oli novitan kevään 2016 lehdessä. Malli näytti mielenkiintoiselta, joten päätin tehdä sellaisen.


Malli ei ole poncho eikä oikeen puserokaan vaan niiden yhdistelmä. Tämän mallineule oli helppo ja sen oppi tosi nopeasti ulkoa.. Jouduin tekee ohjetta puoli numeroa pienemmillä puikoilla että sain oikean neuletiheyden.


Ja kuten mulle on tavanomaista ei tätä ole tehty aivan ohjeen mukaan. Tein miehustan pienemmällä silmukkamäärällä kuin ohjeessa. Halusin tehdä tästä myös pitkähihaisen enkä halunnut helmaan hapsuja. Tästä syystä tein miehustasta pitemmän. Virkkasin helmaan pari kerrosta kiinteitä silmukoita ja kerroksen rapuvirkkausta. Kaulus on vähän lyhyempi kuin ohjeessa. Tein kauluksesta niin korkean ko sain langasta tehtyä.Tämän langan olin ostanut jo aiemmin, silloin vielä tietämättä millaisen neuleen tulisin tekemään :) En oikeen tiiä tykkäänkö tästä vai en. Saattaa olla että tulee pidettyä tai sitten ei

KyJy15 Ponchopusero
lanka: novita aalto (837) 498g
puikot: 3,5 ja 4
ohje: novita kevät 2016 malli 42

Sitten ompeluhommia. Viime viikolla lähin ostamaan kangasta yhteen tunikaan, mutta toisin sitten kävi :) Kaupassa iski valinnanvaikeus ja tulikin ostettua viiteen paitaan kankaat. Viime viikonloppuna tuli sitten hiukan ommeltua.

Tällaista tunikaa varten lähin ostamaan kangasta. Nämä tunikat on tehty samalla kaavalla, toinen kokoa XS ja toinen S. Kaava näihin löytyy suuri käsityölehdestä numerosta 5-6/2015 malli 11. Tykkään tästä mallista. Tunika on takaa pitempi kuin edestä.Sitten pengoin palalaareja ja sieltä lähti mukaan muutama trikoopala. Punasävyisen tunikan ohje on suuri käsityölehdestä 1/2016 malli 13. Keskimmäisen ohje suuri käsityölehdestä 5-6/2015 malli 10 lyhyempänä. Lyhythihaisen pohjana oon käyttänyt ohjetta suuri käsityölehdestä 5-6/2011 mallia 16. Tein vaan siihen jonkun verran muutoksia
.

Kaikki paidat olivat helppoja ommella. Ylemmän kuvan tunikoista jäi kangasta ja oon hommannut niille kaveriksi yksiväristä. Joten lisää ommeltuja paitoja on tulossa. Nyt on ompeluinnostus päällä, joten sillon täytyy tehä :)

Mukavaa syksyä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olet taitava ompelija, kauniita tunikoita. Minäkin katselin ponchopuseroa Novitan lehdessä ja ajattelin toteuttaa sen itselleni. Minulla on vain niin monta keskeneräistä työtä tällä hetkellä, että en anna itselleni vielä lupaa aloittaa yhtään uutta. Pää on niin täynnä kaikenlaisia ideoita ja suunnitelmia, aika vain ei millään riitä niitä kaikkia toteuttaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna. Aikaisemmin oon ommellu paljon enemmän ko nykyisin, ihan pienestä pitäen. Nyt oon taas hiukan uudestaan innostunut :) Kuulostaapa niin tutultu tuo ideoiden ja suunnitelmien paljous, itellä on ihan sama homma. Pitäis olla paljon enemmän tunteja päivässä, että kerkeis kaikki toteuttaa :)

    VastaaPoista