s

s

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tuplalapaset

Ensimmäistä kertaa tuli neulottua tuplalapaset. Langaksi valikoitui Dropsin merino extra fine, pitäs olla lämpimät ja kutittamattomat lapaset.  Joustinosuus on yksinkertainen ja muuten lapanen kaksinkertainen. Neuloin ensin vuoren, jotta lapasesta tulisi sopiva. Sen jälkeen tein päälliosan, johon tuli palmikkoa. Päällisessä on muutama silmukka enemmän ko vuoressa. Näin se asettuu nätisti eikä vuoriosa "kurttaa". Oon kyllä tyytyväinen näihin. Otin muutaman kuvan tekovaiheessa, joista selviää miten nämä on tehty

Ensin neuloin joustimen. Jätin silmukat odottamaan päälliosaa varten eriväriselle langalle ja käänsin työn nurinpäin. Sitten poimin nurjalta silmukat vuorta varten.

Vuoren tehtyäni, käänsin työn oikeinpäin ja poimin puikoille odottamaan jätetyt silmukat. Ensimmäisellä kerroksella lisäsin jokaiselle puikoille yhden silmukan ja lisäksi palmikon kohdalle 4 silmukkaa.
Peukalon tein ennen ko lapasosa on valmiina. Näin pystyy päättelemään peukalon langanpäät. Sitten vaan lapanen loppuun :) Loppujenlopuksi yllättävän helppo oli tehä

JyJy6 Tuplalapaset
lanka: Drops merino extra fine musta (02) 134g
puikot:3,5
Viime viikonloppuna myös ompelukone hurisi ja tein itelle tunikan ihanasta verson puodin sielunlintu-kankaasta. Halusin tunikasta yksinkertaisen, koska kangas itsessään on jo niin "näyttävä".
Tunikan pohjana on twig-mekko (ottobre 5/2015 malli 1) Lyhensin kaavaa 10cm ja tein erilaisen pääntien. Takaa jätin sauman pois ja tein niiden tilalle muotolaskokset. Näin kuvio säilyi mahdollisimman ehjänä. Kavensin myös helmaa vähäsen. Tästä tuli kyllä ihana :)Perjantaina alkoi Facebookissa Niinan järjestämä ystävänpäiväsukka-yhteisneulonta. Ja pitihän siihen mukaan lähteä :). Tulossa on siis kirjoneulepolvisukat, tällä kertaa nalle-langasta.

 Puikoilla on myös sytomyssyjä, jotka menevät valmistuttuaan oyssiin. Täältä löytyy lisätietoa  tuosta keräyksestä. Täten haastaan myös lukijani mukaan tähän keräykseen.

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen nyt innostunut tekemään tuplalapasia. Ne on niin lämpimät. Tuo tunika on myös aivan ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin ne on lämpimiä. Vievät kyllä enemmän aikaa, mut ovat sen arvoisia :-)

   Poista
 2. Lisäsitkö joustimen viimeisellä kerroksella silmukoita? Siis että silmukoita on tuplamäärä ennen kuin aloit vuorta tekemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lisännyt. Vuoriosa on tehty samalla silmukkamäärällä mitä on joustimessa ja päälliosaan lisäsin yhteensä 8 silmukkaa. Joustimen silmukoilla on tehty päälliosa lapasesta ja vuorta varten poimin silmukat. Mutta vois sen varmaan tehä myös niin että lisää joustimen viimeisellä kerroksella silmukat tuplamäärään ja sitten "erottaa" silmukat jokatoisen silmukan vuoreen ja jokatoisen päälliseen. Testaamallahan se selviäis onnistuuko niin :)

   Poista