s

s

maanantai 19. kesäkuuta 2017

ompeluksia

Viime aikoina on tullut taas ommeltua vaatteita itelle. Piti ruveta pikkuhiljaa tekee kesäpaitoja/tunikoita ko rupes viimein ilmat lämpenee. Tällä kertaa tein pitkästä pitkästä aikaa joustamattomasta kankaasta.

Ensin tunika, johon ostin kankaan eurokankaan palalaarista. Tästä tuli hyvän näköinen ja niin kesäinen. Seuraavan teen hiukan pienempänä ja kuminauhan laitan vähän alemmaksi. Tämä on ihanan ohut ja vilpoinen. Hihan tein kapeammaksi ko kaavassa

Tunika 36
kaava: skk 7/2014 malli 2

Sitten samasta lehdestä toisen tunikan kaava. Tämänkin kangas on eurokankaasta, ihanan tuntuista viskoosia. Tästä tein lyhyemmän ko ohjeessa ja kuminauhan laitoin vähän ylemmäksi sekä helmasta tein vähän leveämmän. Seuraavaan pitää leventää hiukan olkaa, muuten ei tarvi muuttaa kaavaa.

Tunika 34
Kaava SKK 7/2014 malli 10

Ja pitihän se pari pitkähihaistakin ommella. Nämä on tehty jo joku aika sittten, ko näytti että ei se kesä meinaa millään tulla. Ensin HideAway-huppari. Laitoin tähän kylläkin kauluksen. Helmaan laitoin enemmän leveyttä ja tein tästä lyhemmän ko ohjeessa. Hihat on pitemmät ja taskupussi isompi. Tykkään tästä mallista tosi paljon. Toisaalta tekis mieli kokeilla miten toimis lyhythihaisena kesäversiona. Kangas on Verson Puodista (farkku, joustocollege).

HideAway 34
Kaava: Ottobre 2/2017

Ja toinen pitkähihainen on Relaxed. Tämäkin on ihana malli ja toimis varmasti ilman hihoja myös kesäisenä paitana. Tämän kangas on Verson Puodin ihana asfalttikukka (joustocollege). Joitakin muutoksia oon kaavaan tehnyt. Tein pitkät hihat ja pituus on lyhyempi. Hihat on isommasta koosta ja taskun kohdalta on vähän kavennettu.

Relaxed 34
kaava: ottobre 5/2016

Reilu viikko sitten oli kankaiden yö ja viime viikolla tuli tilaamani kankaat perille, joten ompeluhommat tulee jatkumaan :) Neuletöitä ei oo vähään aikaan esitellä, koska työnalla on iso projekti. Saa nähä valmistuuko ees tämän kuun aikana. KyJykin alkais tällä viikolla, mutta taitaa mulla aloitus siirtyä, koska haluan tuon keskeneräisen työn ensin valmiiksi :)

3 kommenttia:

 1. Jokohan nyt onnistuu kommentoiminen. Eilen yritin ainakin neljä kertaa saada kommentin lähtemään, mutta aina tuli vastaus jonkun virheen estävän lähdön. :(
  Ihailin noita tunikoitasi, erityisesti tuota viimeistä sen kukkakuosisen kankaan takia. :) Se on minun aivan makuuni. Ihmettelen kovasti, miten sinä tunnut noin vaan surauttelevan vaatteita toinen toisensa perään. Ja minä en pääse ajatusta pidemmälle, vaikka vaatteiden uusimistarvetta olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Itekin tykkään tuosta kankaasta ja muistakin verson puodin kankaista :-) . Niillä on ihania kuoseja. Mä oon jo ala-asteikäisenä aloittanut ompelun ja käynyt kouluakin siihen. Joten takana on pitkä "ompelu-ura". Nyt muutaman vuoden hiljaisemman ompelukauden jälkeen oon taas innostunut tosissaan ompelusta ja uusia vaatteita tulee tehtyä :-)

   Poista