s

s

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Tunikoita

Aina ilmojen lämmetessä huomaa että kesävaatteet kaipaa päivitystä. Nyt oonkin ommellut itelle aika paljon tunikoita ja mekkoja. Näiden kaikkien tunikoiden pohjana on sama kaava, joka löytyy suuri käsityö 5-6/2011 lehdestä malli 16. Oon viimekesänä tehnyt tällä kaavalla tunikoita ja tykkään mallista. Tämä on tosi helppo ommella.

Ensin muokkasin kaavaa sellaiseksi mihin ei laiteta kuminauhaa. Kavensin kaavaa vyötäröltä ja lyhensin hihaa. Tein ensimmäisen version vuosia sitten ostamastani kankaasta. Kangas on hyvin lasketutuvaa, joten tämä asettuu ihan hyvin.


Sitten leikkasin samalla kaavalla seuraavan tunikan, paitsi tein hihan vielä lyhyemmäksi ja isonsin pääntietä, Tämä on myös pitempi, koska tein tästä niin pitkän ko ostamastani kankaasta tuli. Kangas on ommellisen ihana lacepath. Tämä oli paksumpaa trikoota, joten ei ole ihan niin laskeutuvaa. Tein vielä lisää muutoksia kaavaan, että sain tästä mieluisan


Kavensin vielä lisää vyötäröltä. Notkoselkäni aiheuttaa aika usein ongelmia kaavoissa. Tähän tein taakse muotolaskokset. Nyt se asettuu selästäkin hiukan paremmin. Vielä jää kuitenkin ryppyjä.


Tämän teon jälkeen tein vielä lisää muutoksia kaavaan: otin selästä väljyyttä pois. En oo vielä testannut viimeisintä versiota, että miten istuu.

Tunika 34
lähtökaava: skk 5-6/2011

Tilasin kankaiden yönä Käpyseltä aivan ihania kankaita. Kaksi niistä päätyi nyt tunikoiksi. Halusin tehdä mahdollisimman yksinkertaiset, jotta kankaan kuviointi pääsee oikeuksiinsa. Nämä kumpikin ovat alkuperäistä kaavaa suorempia ja vähän leveämpiä.


Ananas-kankaasta tehdyn tunikan hiha on vähän lyhempi kuin alkuperäisessä kaavassa.


Mehujäätaikaa-kankaasta tekemääni tunikaan tein vielä vähän lyhemmän hihan ja isonsin pääntietä. Näistä tykkään tosi paljon.
Nyt on muutama uusi paita kesäksi ja kankaiden yönä tilaamani kankaiden ompelu aloitettu. Ilmat sais vaan vähän lämmetä, että tarkenis lyhythihaisella :) Vielä on leikkaamattonia kankaita odottamassa ja muutama tehtynäkin. Niistä lisää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti