s

s

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Sytomyssyt

Oon tehnyt taas pitkästä aikaa muutaman sytomyssyn. Löysin tarjouksesta Novitan rytmi lankaa ja ostin sitä ensin muutaman kerän kokeillakseni miten se soveltuu sytomyssyihin. Ja mielestäni lanka käy näihin hyvin. Kävin sit ostamassa muutaman kerän lisää, joten jatkossakin tulee lisää näitä myssyjä,

Etsiskelin jotain simppeliä pintaneulemallia, joka sopisi tällaiseen kirjavaan lankaan. Joka antais vähän ilmettä myssyyn, mutta ei kuitenkaan hukkuisi langan kirjavuuteen. Ensimmäiset myssyt tein dropsin Chinook-ohjella. Tein vain alkuun ensin ainaoikeaa.


Mallin vinoraidat tulivat hyvin näkyville. Tein myssyjä kaksi eri kokoa. Toinen kokoa py: 54-56cm ja toinen py: 58-60.

Kyjy 10 Sytomyssy X2
lanka: novita rytmi 70g + 83g  yht. 153g
puikot: 6

Seuraavien myssyjen mallineuleeksi valitsin jo aikaisemmin myssyssä käyttämäni pintaneuleen. Näidenkin pintaneule erottuu sopivasti tästä langasta. Nämä myssyt ovat melkein  samankokoisia py:56-58cm. Toinen myssy on vähän korkeampi ko toinen ja toisessa on 2 silmukkaa enemmän.


Kyjy 11 Sytomyssyt X2
lanka: novita rytmi 77g + 71g yht 148g
puikot: 6

Lankoja ostin myös muunvärisiä. Täytyy etsiskellä vielä lisää erilaisia myssyohjeita ja tehä lisää myssyjä.

Kalevalacal-peittoon on ilmestynyt kaksi uutta ruudunohjetta tällä viikolla. Näitä on  tosi mukava tehdä, ko joka palassa oppii jotain uutta. Ja mukavaa ko huomaa omien taitojen kehittyvän eikä tarvi enää aina katsoa videolta miten silmukat tehdään. Viimeisimmän palan teossa en tarvinnut olleenkaan video-ohjetta 😊 Huomenna ilmestyy sitten seuraavan ruudun ohje, innolla sitä taas odotan


6 kommenttia:

 1. Kivat värit sun paloissa ja teet vielä tuplana. Mulla ei tammen teko heti onnistunu, kun tuli niitä palleroita eka yksi ylimääräinen, eipä auttanut muu kuin tehdä kokonaan uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi. Tämä on niin mukava projekti, että oli "pakko" ottaa toinenkin peitto koukulle :-)

   Poista
 2. Minä aina ilahdun kovasti jokaisesta sytomyssystä. melkein kuin itselle tulisi! ;) Tosi kivasti tulee tuo pintaneule esille tuossa langassa.
  Ihania nuo KalevalaCal-laput! Ne houkuttavat kovasti. Harmi, kun en tiennyt siitä alottaessani torkkupeittourakkaani, olisin varmaan tehnyt kaikki kolme sillä mallilla. Mutta ehkä teen neljännenkin peiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Sytomyssyjä on mukava tehä ja tietää että ne menee varmasti tarpeeseen. Ite tiesin tuosta projektista jo joskus keväällä/alkukesällä. En kyllä muista missä silloin siihen törmäsin. Siitä asti odottanut projektin alkua. Nuita vois tehä vaikka minkälaisilla väriyhdistelmillä, ko vaan ois aikaa tarpeeksi :)

   Poista
 3. Kivoja myssyjä hyvään tarkoitukseen. Ihania nuo KalCal tilkut.

  VastaaPoista