s

s

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kylmeneville ilmoille

Mulla tuli tarvetta tehä itelle uudet "kädenlämmittimet" rikkimenneiden kynsikkäiden tilalle. Kynsikkäät on juuri sopivat tähän  vuodenaikaan ja talvella niitä voi pitää lapasten tai hanskojen alla. Tällä kertaa ajattelin, että teenpä vaihteeksi kämmekkäät, koska sormien neulominen ei oo sieltä mieluisimmasta päästä.

Etsitkelin jotain simppeliä ohjetta netistä ja löysin tällaisen. Langaksi valikoitui varastoista löytynyt dropsin alpaca. Malli oli helppo tehä, mutta ei nämä lopulta päätyneetkään itelle. Oli kyllä ihan hyvät kädessä, mutta ei näitä voinut pitää toisien käsineiden alla. Joten päätyvät hyväntekeväisyyteen.

Tein sit kuitenkin toisetkin kämmekkäät. Näihin tein valepalmikkoa ja näistä tuli kyllä hienot. Näissä lankana myös dropsin alpaca,

Kyjy16 Kämmekkäät x2
lanka: drops alpaca harmaa(9020) 32g ja l.valkoinen(0100)32g yht.64g
puikot: 3,5 cubics

Ja pitihän se sit tehä ne kynsikäät. Ja samoilla langoilla mentiin. Ohjetta näihin ei oo, vaan laskin silmukat edellisistä kynsikäistä. Mutta vaikka oli sama silmukkamäärä ja sama lanka, tuli näistä liian isot mulle. Johtunee eri puikoista. Aikaisemmat oon tehnyt bambuilla ja nämä tein cubicseilla. Joten piti tehä sitten vielä yhdet. Nämä tein sit bambupuikoilla ja tuli sopivat. Tykkään että kynsikkäät on napakat kädessä.

Kyjy17 Kynsikkäät x2
lanka: drops alpaca 33g ja 32g yht 65g
puikot: isommat 3,5 cubics
pienemmät: 3 bambut
Ja eihän se kynsikkäiden teko sitten tähänkään loppunut. Naapurini kysyi tekisinkö hänelle kynsikkäät, joten uudet puikoille. Ainut toive minkä sain oli väritoive: sini, puna, valkoiset. Ja näitäkin tuli tehtyä sitten kaksinkappalein. Ensin tein raidalliset ja niitä hetken katseltuani päätin tehä toisenlaisetkin. Nyt saa saaja itse valita kummat ottaa 😊

Kyjy19 Kynsikkäöt x2
lanka: novita nalle 44g + 48g yht 92g
puikot: 3,5 cubics
Viimeviikon lauantaina julkaistiin ensimmäinen ohje kalevalacal-peittoon. Lähdin todella innolla mukaan tähän projektiin. Heti ensimmäisessä ruudussa tuli paljon uusia silmukoita ja piti tehä sitä ohjevideon avustuksella. Toinen ruutu sujui jo helpommin. Tosi mukavaa ko saa haastavan näköisen ruudun tehtyä ja oppii uusia asioita. Tykkäsin tästä niin paljon, että tilasin toiseenkin peittooon langat, joten työn alla on nyt kaksi kalevalacal-peittoa 😍 😊 Nyt on julkaistu kolmen ruudun ohje, joten hyvin ehtii vielä mukaan, jos jotakuta kiinnostaa. Joka viikko ilmestyy kaksi ruudun ohjetta ja ruutuja tulee 24.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti