s

s

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Keväällä kerran

Viimein sain tehtyä valmiiksi SukkaFinlandian lämmittelysukat, Keväällä kerran. Aloitin nämä jo heti ohjeen ilmestyttyä, mutta tein sitten joululahjajuttuja ensin valmiiksi. Jos et oo vielä kuullut SukkaFinlandiasta, voit lukea siitä lisää täältä.

Lankana näissä on Dropsin Nord. Ihan uus tuttavuus mulle. Langan koostumus on 45% Alpakkaa, 30% polyamidia ja 25% villaa. Pehmyttä lankaa, kestävyydestä en osaa vielä sanoa.


Tein nämä koon 36 mukaan ja tuli aikalailla kokonsa mukaiset. Ei oikeen näy näissä kuvissa tuo alun mustaosuus, ko oli kuvia ottaessa mustat housut jalassa. Ensimmäisessä kuvassa värit on lähimpänä totuutta.

Tämä malli on kyllä ihana ja vaikka näyttääkin monimutkaiselta, nämä oli helppo tehä. Nyt sitten ootellaan virallista kisan alkua. Mahollisuuksia pärjätä kisassa ei kyllä ole, mutta mukavaa on silti osallistua

Keväällä kerran-sukat 36
lanka: drops nord musta(02) 8g, harmaa(05) 64g yht 72g
puikot: cubics 3
Kalevalacal-peiton paloista on enää yksi ilmestymättä. Tässä viimeisimmät kaksi palasta.
22.ruutu Marjatta
23.ruutu KanteleEilen kaivoin esille silkkimaalaustarvikkeet. On ollu jo kauan tarkotus maalata uus huivi vanhan rikkinäisen huivin tilalle. Edellisen kerran oon silkkiä maalannut yli 10 vuotta sitten. Vähän mietitytti mitähän siitä tulee ja vieläkö silkkimaalit on käytettäviä. Maalit toimi hyvin ja värit jäi kiinni. Tein aika yksinkertaisen huivin, johon käytin suolatekniikkaa. En ees muistanut kuinka mukavaa se oli. Täytyy varmaan tilata lisää huiveja ja guttaa, että pääsee maalaamaan lisää 😀 (Valmiin huivikuvan värit ovat lähimpänä oikeaa, kukkien yksityiskohdat eivät vaan näy siinä)
Kuvia tekovaiheesta
Valmis huivi

2 kommenttia:

  1. Wau, silkkimaalausta! :) Minäkin olen muinoin maalannut silkkiä, varsinkin huiveja tuli tehtyä paljon, mutta ainakin myös muutamia solmioita ja lukematon kasa erilaisia koruja. Siitä on jo kauan, taisi olla jo 1990-luvulla. Kaunis huivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Ite innostuin nyt tuosta uudelleen tuon huivin myötä. Tarkoituksena testata myös solmion maalausta, ensin pitää vaan tilata maalattava solmio :-)

      Poista