s

s

etusivu

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

In Memoriam

Itsenäisyyspäivänä ilmestyi ensimmäinen Sukka-Finlandia kisasukan ohje, In Memoriam. Sukan on suunnitellut Tiina Kuu. Ohje oli kirjoneuletta ja ohuelle langalle.


Haastetta näissä sukissa oli, ainakin mulle. Vaikka oonkin kirjoneuletta tehnyt aika paljonkin, ei näihin tullut tasaista jälkeä, ei sitten millään. Melkosta pottupeltoa koko sukat. Jospa käytössä tasottuis jälki. Alussa meinas tulla ihan liian tiukkaa jälkeä, sitten löysytin vähän käsialaa.


En oo pitkiin aikoihin neulonut näin ohuella langalla kirjoneuletta, joten sekin varmaan osasyynä epätasaiseen jälkeen. Uutta näissä sukissa oli kantapää. Ensimmäinen piti tehä riviriviltä ohje vieressä, toinen meni hiukan helpommin. Tykkään kyllä tästä kantapäästä, on mielestäni hyvännäköinen ja sopii hyvin kirjoneulesukkiin sekä istuu jalkaan.


Tämä on mielestäni hieno malli, ei ihan pääse oikeuksiinsa näillä väreillä. Kerillä näytti että värit erottuvat hyvin toisistaan, mutta neuleena  ei ihan niin hyvin erottuneetkaan. Mitään mahdollisuuksia mulla ei oo itse kisassa pärjätä. Olin vasta aloittelemassa toista sukkaa, ko ensimmäinen neuloja oli tehnyt jo sukat valmiiksi. Kiva on kuitenkin osallistua tähän, vaikkei pärjääkään😊


In Memoriam (koko S)
lanka: drops fabel harmaakirjava(602)35g
pinkki(109)42g yht 77g
puikot: cubics 3

Myös toiset sukat on lähiaikoina valmistuneet. Näiden sukkien pohjana on kiskis-sukat novita sukkalehdestä. Siinä ohje oli nallelangalle ja koot oli lasten kokoja. Tein nämä 7-veikalla ja nämä on kokoa 38.  Näissä on normaali vahvistettu kantapää ja tasaraidat. Kissan naama on tehty silmukoita jäljentäen.

Kissasukat 38
lanka: 7 veljestä grafiitti (044) 43g
harmaa (048) 53g
musta (099) 2g yht 98g
puikot: cubics 4
Seuraava pipo on tehty kuvan perusteella. En löytänyt tällaiseen ohjetta, joten laskeskelin itse silmukat ja kavennukset. Pipossa on trikoovuori ja alaosassa lisäksi välissä merinovillaa. Pipo on aikuisen kokoa ja nauhat saa solmittua kiinni.
Korvaläppäpipo
lanka: 7 veljestä kirsikka(588) 108g
puikot: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti