s

s

tiistai 12. kesäkuuta 2018

keltasävyistä

Pääsin ompelemaan pieniä vaatteita, kun siskoni perheeseen syntyi pieni prinsessa. Viime viikonloppuna näin tämän pienokaisen ja annoin tekemäni vauvalahjan.


Ompelin haalarin majapuun Handmade- kankaasta. Haalarin kaava on ottobre 1/2016 lehdestä malli 4, Koala. Muutin mallia siten, että laitoin eteen vetoketjun ja samalla jätin haaroista nepparit pois. Haalari on kokoa 68cm. Tuo kangas on kyllä ihana. Kaempaa näyttää ihan neulotulta, vaikka onkin joustocollegea.

Mekkobodyn kangas on ommellisen lacebath. Mulla oli jäänyt sitä omasta tunikasta kuviokerrallisen verran ja ompelin siitä kaksi mekkobodya. Toisen esittelen sitten myöhemmin, kun se on päässyt käyttäjälleen. Bodeista tuli ihan erinäköiset, vaikka ovat samasta kankaasta. Bodyn oon muokannut ottobre 1/2016 lehden mallista 1, Multi Stripe-bodysta. Tein kaavaan leikkauksen ja piirsin helman kaavan itse. Body on kokoa 62cm. Tykkään ommella tällä mallilla bodeja, koska tämän haaraosa on helppo kantata.


Virkkasin myös afrikankukkapöllön. Tällainen pöllö on helppoa tehä ja nopeasti muistui mieleen miten afrikankukat virkataan. Lankana tässä on Tilda-lanka, joka on 50% puuvillaa ja 50% akryylia. Oon aikaisemminkin tehnyt tällä ohjeella ja myös tällähetkellä koukulla on yksi pöllö. Virtahepoakin tekis mieli kokeilla ja uskon että sellaisen teenkin jossain vaiheessa. Ohje siihen on jo ostettunakin.


Ompelin pöllön sisälle trikoosta samanmuotoisen pöllön, vaikka ohjeen mukaan ei sellaista olisi tarvinnutkaan. Mutta koska tämä meni pienelle ihmiselle, halusin sellaisen tehdä. Nyt ainakin täytteet pysyy pöllön sisällä eikä pursuile reiistä ulos.

Afrikankukkapöllö
lanka: Tilda v.kelt(532)17g
keltainen(33) 58g
v.harmaa(08)47g
harmaa(02)22g
valkoinen(04)60g yht.204g
koukku: 2,5

4 kommenttia: