s

s

etusivu

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Sukkia, sukkia

Vuoden alussa alkoi Sukka-Finlandia, joka on leikkimielinen sukkien neulonnan nopeuskilpailu. Itsellä ei ole mahdollisuuksia pärjätä kilpailussa, sen verran nopeita neulojia kisasta löytyy :) Kilpailussa julkaistaan 6 sukkaohjetta + lämppärisukan ohje, joka julkaistiin joulukuussa. Nyt on julkaistu 3. etapin sukat ja tänään julkaistaan 4.etapin sukat. Kaikki tähän mennessä ilmestyneet sukat olen neulonut.

Lämppäsisukka oli Tiina Kuun suunnittelemat sukat: Elämän  virta. Tykkäsin tästä mallista tosi paljon. Nämä on tähän astisista sukista suosikkini. Mallineule näyttää haastavammalta mitä on. Siinä on kahden silmukan palmikoilla, kierretyillä oikeilla silmukoilla ja nurjilla silmukoilla tehty kuvio. Sukissa on tiimalasikantapää, jossa on pienet kiilat ennen ja jälkeen kantapäätä ja sädekavennus.



Elämän virta sukat koko M
lanka: novita nalle farkku(160) 64g
puikot: cubics 3
1.etapin sukat oli Neulistin eli Missä neuloimme kerran blogin pitäjän Anna Johannan suunnittelemat Naapurin Janne-sukat. Sukissa on takana palmikko ja kantalapusta poimituilla silmukoilla tehdään palmikkoa, jotka yhdistyvät jalkapöydän päällä. Uutta mulle tässä mallissa oli kiilakavennukset, jotka tehtiin jalkapöydän päällä.





Naapurin Janne
lanka: arwetta (973) 48g
puikot: 2.25
2.etapin sukat oli Heidi Alanderin suunnittelemat Aaveet.  Sukissa on palmikoita ja lappukantapää. Sukkien mallineule päättyy sievästi jalkaterässä. Nämä sukat oli helppo tehdä ja niistä tuli kauniit.





Aave
lanka:  drops fabel (200) 62g
puikot: 2.25
3.etapin sukat oli Anna Mäkilän suunnittelemat Impromptu-sukat. Niissä leikiteltiin hauskasti jämälangoilla. Nämä sukat oli suunniteltu sport-vahvuiselle langalle ja ne oli miesten sukat. Sukat sai kuitenkin tehdä fingering-langasta, kunhan täytti kisan minimivaatimukset, jotka oli tietty määrä kuviovärikerroksia jalkaterässä ja varressa sekä silmukkamäärä 64. Tein ite sukat fingering-langasta ja 2.25 puikoilla ja sain itselle sopivat sukat. Sukat aloitettiin kärjestä ja niissä on bumerang-kantapää, joka pohjautuu tiimalasikantapäähän. Siinä neulottiin oikeita kerroksia kantapään puoliskojen väliin. Tykkään näistä sukista ja tällaiset vois tehä toisetkin.




Impromptu
lanka: drops nord musta (02) 27g
ruoste (11) 15g
harmaa (05) 14g
luumu (17) 16g
yht. 72g
puikot: 2,25

Kaikki sukat päätyvät sukkalaatikkoon. Sukkalaatikko-haasteen tarkoitus on neuloa  vuoden aikana 12 sukat, laittaa ne laatikkoon ja antaa lahjaksi vuoden lopussa itselle tai vaikka ystävälle. Itse teen sukat itselle. Sukkalaatikko-haasteen järjestää Nonnu Neuloja ja sille löytyy myös sivut facebookista.

1 kommentti:

  1. Ihania sukkia! Tuo elämän virta on kyllä sellainen, jota joutuu itsekin kokeilemaan.

    VastaaPoista