s

s

etusivu

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Neuletakki

Alkuvuodesta aloin tekemään itelle neuletakkia, joka oli tarkoitus toteuttaa steekkaamalla. Edellisestä steekkauskerrasta olikin aikaa jo yli 20 vuotta. Silloin tein muutaman kirjoneuletakin, jotka steekkasin. Steekkaus on hyvä tapa silloin, kun haluat neuletakin, jossa on kirjoneuletta ja et halua neuloa kirjoneuletta nurjalla.

Tämän neuleen ohje on suuri käsityölehdessä 9/2019 ja siinä se on neulemekko, joten mallia olen muuttanut aika paljon. Langat oon ostanut jotain eri paitaa varten jo joskus viime vuonna. Muutokset joita tein oli että tein neuleesta lyhyemmän, hihat tein erillalailla, tein taakse lyhennettyjä kerroksia ja tein vartalo-osuuteen lisäyksiä enemmän sekä steekkasin neuleen keskeltä edestä auki ja neuloin nappilistat.
Neuletakkia ei tule varmaan koskaan pidettyä kiinni

Tein koesteekkauksen kyseiselle langalle, ennen ko aloitin työn neulomisen. Aiemmin steekkaamani neuleet on olleet villalangasta neulottuja ja ne eivät purkaudu niin helposti. Käyttämäni lanka on merinopuuvillasekoitetta, joten halusin varmistaa, että sen voi steekata. Ja steekkaminen tarkoittaa sitä, että neuleeseen tehdään muutama ylimääräinen silmukka eteen ja noiden ylimääräisten silmukoiden kohdalle ommelllaan ompelukoneella suorat ja siksakompeleet vahvistusompeleiksi. Ompeleita tehdään kaksi vierekkäin. Tämän jälkeen neule leikataa ompeleiden välistä ja sitten voikin neuloa nappilistat tai laittaa vetoketjun. Toinen vahvistustapa on virkkaus.
Steekkaus

Ihan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun harmaa lanka loppui kesken. Olin muka varma, että sitä on vielä lisää kaapissa, mutta eihän sitä ollut. Jouduin sitten purkamaan toisen hihan ja neulomaan hihat raidallisiksi. Käytin lopulta kaiken harmaan langan, mitä oli ja sen kulutus oli 379g, joten kerät ovat olleet alipainoisia yht 21g (keriä oli 8 eli olisi pitänyt olla 400g)Siinä vaiheessa meinas työ jäädä tekemättä, mutta sinnillä tein loppuun asti. Tiedättehän sen tunteen, kun valmiista tuotteesta ei tule suunnitelmien mukaista. Sillä hetkellä se tympäisee. Nyt kun neule on ollut valmiina jo jonkin aikaa, olen tottunut raidallisiin hihoihin ja ne ovatkin ihan kivat ja neule on päässyt jo käyttöön. On hyvin todennäköistä, että tulen steekkaamaan myös lisää :)
Neuletakki xs/s
ohje: suuri käsityölehti 9/2019 muutoksin
lanka: knit at home classic cotton merino
harmaa (813) 379g
musta (801) 99g
tiili (819) 19g
drops cotttonmerino viininpunainen (7) 5g
yht. 502g
puikot: 3 ja 3,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti