s

s

etusivu

torstai 25. kesäkuuta 2020

Ommelkassi


Kesäkuun alussa oli Kässämessut netissä-tapahtuma ja tapahtuman aikaan Ommel Ry:n Facebook sivuilla oli video-ohjeet kassin ompelemiseen. Videoita tuli useita ja joka videossa opastettiin laukun ompelemista eteenpäin. Katsoin videot livenä, silloin kun ne ilmestyivät ja halusin ommella itselle kyseisen kassin. (Videot on nähtävissä Ommel Ry:n Facebook- sivuilla, jos joku muutkin innostuu kassin tekemisetä.) Kankaita ei siihen hätään varastostani löytynyt, joten seuraavalla viikolla lähdin ostamaan kankaat ja sitten viikonloppuna ompelin kassin.



Kassissa on useita erilaisia taskuja. Ulkopuolella on toisella puolella kassia, koko kassin leveydeltä tasku, joka on tikattu pienemmiksi taskuiksi ja samantyylinen tasku on sisäpuolella, mutta siinä taskusa on laskoksia, joten ne ovat isompia taskuja. Sisällä on myös väliseinä, jossa on tasku ja kassi käännettiin oikeinpäin sisällä olevan vetoketjutaskun kautta. Tämä oli mielestäni hyvä tapa. Kääntöaukko jäi taskun pohjalle ja kassissa tuli tosi siisti myös vuorin osalta. En ollut pitkään aikaan ommellut kassia, jossa olisi useita taskuja. Aikaahan siihen menee enemmän, mutta ei ne taskun teot ole kuitenkaan vaikeita.


 Kassin sisäpuolella olevan väliseinän taskuun laitoin vetoketjun, esimerkkilaukussa sitä ei ollut. Kassista tuli todella iso ja sinne mahtuu paljon tavaraa. Sitä voi käyttää vaikka viikonloppukassina tai käsityötarvikekassina, kun menee jollekin käsityökurssille. Itse voisin käyttää kassia vaikka tilkkutyökurssin tavaroiden kantamiseen.


Olen tyytyväinen kassiin ja samantyylisen voisin tehdä myös pienempänä laukkuna. Kassin kankaan löysin Eurokankaan palalaarista ja se on mielestäni tyylikäs ja ihana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti