s

s

etusivu

sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Budding-neuletakki

Tarvitsin kesäpaidan itselle, sellaisen jota voi pitää leveälahkeisten housujen kanssa. Kun lankamaailmassa oli tarjous cotton nr.8 langasta, tilasin sitä pariin paitaan. Ensimmäisenä puikoille pääsi Budding-neuletakki. Neuletakki neulottiin suljettuna neuleena ja steekattiin auki. Joten ensin piti tehdä testi, pystyykö puuvillalankaa steekkaamaan. Ja hyvin onnistui, tein kylläkin aikamonta vahvistusommelta sekä suoralla että siksakilla.


Tässä neuleessa on tosi kaunis tuo kuvio kaarrokkeessa, jonkin verran oli pitkiä langanjuoksuja, joita piti sitoa. Puuvillalangalla on kyllä aika hankala saada tasaista kirjoneuletta, mutta kastelu auttoi tosi paljon ja kirjoneule tasottui. Neule aloitettiin ylhäältä alaspäin.


Pari muutosta tein ohjeeseen. Mallihan on oikeasti pitkähihainen, mutta tein siitä lyhythihaisen. Hihoihin on tehty pelkästään joustin hihojen erottelun jälkeen. Tein myös ohjeesta poiketen ainaoikein- ja joustinosuudet pienemmillä puikoille. Koska kerrostiheyteni oli eri kuin ohjeessa, piti nappilistaa varten poimia enemmän silmukoita ja täten myös nappeja on yksi enemmän.


Löysin kierrätyskeskuksesta täydelliset napin neuleeseen eikä maksanut paljoa. Tykkään tästä neuleesta tosi paljon ja toisaalta tekis mieli tehä toinenkin, merinosta ja pitkillä hihoilla.
Budding koko S
lanka: cotton nr.8 sinapinkeltainen(1048)150g
valkoinen (100) 25g
musta (199) 34g
yht.209g
puikot: 3 ja 3,25

Kesäloman viimeinen päivä on menossa ja huomenna ois paluu töihin. Äkkiä se loma aina menee. Viimeisten päivien aikana oon värjännyt lankaa kasveilla, osa langoista on vielä märkiä, joten niistä myöhemmin lisää. Hyvää kesänjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti