s

s

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesäisiä sukkia

Reddujen teosta jäi lankoja yli, joten tein niistä kesäisiä nilkkasukkia. Viime kesänä jo suunnittelin puuvillasukkien kutomista, mutta sillon jäi langat hommaamatta.


Ensin puikoille pääsi pinkki lanka, jota oli hiukan reilu kerä jäljellä. Halusin sukkiin jotain pitsiä ja näiden ohjeen löysin dropsin sivuilta. Sukat on tehty pienimmän koon mukaan. Malli oli helppo tehä.  En ollut pitkään aikaan kutonu mitään pitsineuletta, joten tämä oli mukavaa vaihtelua


Sukat on tehty muuten ohjeen mukaan, mutta tein varteen muutaman kerroksen joustinneuletta. Ohjeessa kantapään silmukkamäärä vaikutti isolta verrattuna sukan silmukkamäärään, mutta kantapäästä tuli kuitenkin ihan hyvä.

Pitsinilkkurit 37 (KYH 18)
Ohje: Drops extra 0-1243
lanka: Katia cotton stretch pinkki(15)48g
puikot:2,5

Redduista jäi myös valkoista ja harmaata lankaa. Pitsinilkkurit tehtyäni tiesin että en saisi toisia yksivärisiä tehtyä, joten päätin tehdä raidalliset sukat. Myös pinkkiä lankaa jäi vielä vähän, joten laitoin sitä hiukan tehosteeksi.


Silmukoita sukissa on 48 ja näistä tuli minun kapeaan jalkaani sopivat. Kestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään. Aika näyttää miten nämä kestää kulutusta.

Raitanilkkurit 37 (KYH 19)
lanka: katia cotton stretch 41g
puikot: 2,5

Lankaa jäi vieläkin, joten puikoilla on nyt kolmannet sukat :) Jälleen raitasukat, mutta kuitenki hiukan erilaiset ko nuo. Niistä sit myöhemmin lisää

Hyvää Juhannusta kaikille!


2 kommenttia:

  1. Ihania kesäsukkia ja kauniin värisiäkin :).

    Kukkaisniityt kuin keijusen tukkaa, sammalmättäät kuin pehmyttä nukkaa. On korkean korkea taivaankaari, taikaa on täynnä yö minttumaarin. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista