s

s

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Lisää kesäsukkia

Vielä yhdet raitasukat sain tehtyä tuosta katian cotton stretch-langasta.


Silmukoita näissäkin on 48, kuten edellisissäkin raitasukissa. Nyt ei enää jäänyt paljoa nuita lankoja jäljelle.

Raitanilkkurit 37 (KYH20)
lanka: katia cotton stretch 42g
puikot: 2,5

Tilasin testattavaksi Järbo Garnin kesäsukkalankaa nimeltään soft raggi. Lanka on tosi joustavaa ja ensin mietitytti miten onnistaa sen kutominen. Ei sitä joustavuutta sitten kutoessa kuitenkaan huomannut tai ei se ainakaan häirinnyt kutomista. Lanka on tosi pehmeää ja mukavan tuntuista.


Tein langasta perusnilkkasukat. Silmukoita näissä on 48 ja tuli sopivat kapeaan jalkaani.

Nilkkasukat 37 (KYH21)
lanka: järbo garn soft raggi 48g
puikot: 2,5
 Sitten halusin testata kesäisiä tossuja. Etsiskelin ohjetta, mutta en löytänyt oikeen mieleistä. Useassa ohjeessa oli jalkapohjassa sauma, enkä halunnut tehä sellaisia. Näihin oon laskenut silmukkämäärät ite ja ottanut ideaa monesta eri ohjeesta.


Olisin halunnut tossut ilman remmiä, mutta eihän ne pysyneet jalassa. Ensin yritin ratkaista "ongelman" virkkaamalla pari kerrosta kiinteitä silmukoita tossun ympäri. Se ei kuitenkaan paljoa auttanut, joten piti virkata sit remmi. Nyt tossut pysyy paremmin jalassa.

Tossut 37 (KYH22)
lanka: järbo garn soft raggi 41g
puikot:2,5
 Täytyy nyt katsoa, miten tuo lanka kestää kulutusta ja käyttäytyy pesussa. Jos kestää hyvin, niin pitää tilata sitten yksivärisenä :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja kesäsukkia! Kaikissa kauniit väritkin. Jos jatkossa teet tossuja kapeaan jalkaan, kurkkaapa minun omista ohjeistani ohjetta tossukat kärjestä aloittaen. Niissä on yksi tapa kutoa jo tossua tehdessä jalkapöydän päälle 'remmi'.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matleena. Pitääpä käyä kahtoo tuota ohjetta :)

    VastaaPoista