s

s

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Lasten paitoja

Yksi kummipojistani täyttää pian 4-vuotta ja päätin ommella heti näin loman alkajaisiksi lahjaksi muutaman paidan. No niitä paitoja tuli sit aika monta tehtyä, myös muille kummipojille samalla kertaa. Silloin kun on ompeluinnostus päällä, se täytyy hyödyntää :) Tarkoituksena oli saada kangasvarastoja pienemmiksi ja tilkkuja käytettyä.


Ompelin näitä paitoja sarjatyönä. Aina vaan oikeanväriset langat koneisiin ja ensin huruttelin saumurilla ja sit ompelukoneella käänteet ja pääntiet.


Pitkähihaiset paidat ovat kokoa 116cm ja raglanpaidan kaava on ottobre 1/2016 lehdestä malli 11 Bla-Bla. Toisen paidan kaava skk 5-6/2015 lehdestä malli 13.Betoniromua ja avaruuskunta kangas on käpysen ja traktorikangas ehta.


T-paidat on tehty samoilla kaavoilla kuin pitkähihaiset. Lyhensin vaan hihan ja isonsin vähän pääntietä. Näiden koko on 110 cm. Kaikkien paitojen kankaat on ostettu Ippalasta.


Seuraavat t-paidat ovat kokoa 98 cm ja niiden kaava on ottobre 3/2010 lehdestä, malli12 cacao bean. Osaan en laittanut resoria hihansuuhun, vaan tein pitemmän hihan ja sitten käänteen. Nämäkin kankaat on Ippalasta, paitsi pöllö-kangas, jonka alkuperäistä ostopaikkaa en tiiä.


Nyt oon saanut sit kangasvarastoja hiukan pienemmiksi, vaikkakin vaan lastenkankaiden osalta. Osa paidoista menee synttärilahjaksi, osa lähtee tänään postin mukana eteeenpäin ja osan annan tällä viikolla eteenpäin. Toivottavasti ovat sopivia saajilleen ja päätyvät käyttöön :)

Loma on alkanut hienoilla ilmoilla ja lämmintä on ollut. Lupasi kylläkin jo viilenevää, mutta toivottavasti sit taas lämpenee ja lomailmat suosisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti