s

s

torstai 27. heinäkuuta 2017

Lämpimille ilmoille

Oon ommellut tälle kesälle myös pari mekkoa. Käyttöä niille ei oo vielä paljoa ollut, ko ei oo montaa  tarpeeksi lämmintä päivää tänä kesänä ollut, mutta ompahan ainakin varauduttu. Nyt on kylläkin parina päivänä tarennut mekollakin, viimeinkin. Mukavaa ko ilmat vähän ees lämpeni, kerkee lomalla nauttia vähän lämpimistäkin ilmoista.Tämän mekon kaava on suuri käsityö-lehdestä 3/2017 malli 11. Tein helman kaavasta poiketen taitteelta, tässä ois tullut helmaan eteen ja taakse saumat. Hyvin onnistui tehdä nuinkin. Kangas on ihana ommellisen anemone 💗


Ja joitakin muutoksiahan sitä joutuu aina kaavaan tekemään. Kaavan mittailujen jälkeen päädyin kaventamaan vähän pääntietä. Poikittaisen leikkaussauman kohdalla  jouduin laittamaan vähän lisää leveyttä ja takakpl:tta lyhensin keskeltä takaa.

Mekko 34
skk 3/2017 malli 11

Toisen mekon kaava on myös suuri käsityö-lehdestä  4/2017 malli 12 ommellisen mekkokaava. Tätä kaavaa testasin ensin tekemällä topin. Pienensin toppiin pääntietä jo kaavan piirto vaiheessa. Tein topista niin pitkän mitä sain kankaasta. Kangas on verson puodista.


Topin teon jälkeen muokkasin vielä hiukan kaavaa. Otin väljyyttä selästä pois, kuten joudun lähes joka kaavasta ottamaan. Levensin myös olkaa jonkuverran. Mekko on myös n.10 cm lyhyempi.


Mekon kangas on verson puodin lentävä matto. Pääntien ja kädentiet huolittelin resorilla.

Mekko
koko: S:n ja M:n väliltä
kaava: skk 4/2017 malli 12
 Kummastakin mekosta tuli hyviä ja kumpaakin kaavaa voisin käyttää myös jatkossa 😊

2 kommenttia:

  1. Minä täällä vaan huokailen ihastuksesta näihin sinun ompeluksiisi. On ne niin ihania. Ja nyt on todella mukavat mekkokelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Trikoosta on helppo ja nopea tehä ja kauniista kankaista saa ihania vaatteita :-)

      Poista