s

s

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Lapasia ja projektien odotusta

Vuoden 2015 Kyjyn arvonnassa voitin lankoja, jotka neuloin nyt lapasiksi. Langat on käsinvärjättyjä 100% suomenlampaanvillaa. Vyyhtien kuvat löytyvät täältä. 

Ensimmäisiä lapasia aloittessani, piti ensin selvittää lankojen paksuus, jotta osaisin valita oikean kokoiset puikot ja oikean silmukkamäärän.  Punnitsin vyyhdin, laskin vyyhdistä kierrosten määrä, mittasin kierroksen pituuden ja näiden tietojen perusteella sain suurinpiirten langan vahvuuden eli kuinka monta metriä on 100g:ssa lankaa. Tämän perusteella tein sitten puikkovalinnan.

Kyjy12 Lapaset 150cm ja 110 cm
lanka: suomenlampaanvilla 57g + 39g yht 96g
puikot:3,5 cubics

Seuraava lanka olikin sitten vähän paksumpaa, jota en ajatellut ollenkaan ko aloin lapasia tekemään. Ja koska nämä on tehty samankokoisilla puikoilla, tuli näistä aika paksut ja tiiviit. Mutta luulis olevan ainakin lämpimät.

Kyjy13 Lapaset 150cm
lanka: suomenlampaanvilla 76g
puikot: 3,5 cubics
Yhtä väriä oli kaksi vyyhtiä, joten päätin tehdä niistä miesten kokoisia lapasia. Langat riittivät kaksiin miesten lapasiin ja yksiin pieniin. Miesten lapaset ovat keskenään hiukan erikokoisia, koska niissä on eri silmukkamäärä. Toisissa miesten lapasissa on intialainen peukalokiila, muissa tavallinen peukalokiila.

Kyjy14 lapaset X3(2X miesten ja 110cm)
lanka: suomenlampaanvilla 79g + 69g + 36g yht 184g
puikot: 3,5 cubics

Viimeisestä vyyhdistä tein vielä kahdet lapaset  intialaisella peukalokiilalla. Olin ajatellut tehdä toiset näistä itselle, mutta lanka kutittaa sen verran,  että en voi näitä pitää.

Kyjy15 lapaset nainen ja 110cm
lanka:suomenlampaansilla 58g + 36g yht 94g
puikot: 3,5 cubics
Nämä kaikki jatkavat aikanaan eteenpäin tarvitsijoille. Ja sitten niihin tuleviin projekteihin

Ensi viikon lauantaina julkaistaan ensimmäinen ohje KalevalaCal-peittoon. Perjantaina tuli ohje virkkuutiheyden testaamiseksi. Tänään tein palan ja sain 3,5 koukulla oikean kokoisen isoäidinneliön. Mä niin innolla odotan tämän projektin alkamista.Toinen asia jota odotan innolla, on loppuvuodesta alkava Sukka-Finlandia. Ilmottauduin tähän heti mukaan, vaikka kisan alkuun on vielä aikaa. Siistiä, ko järjestetään tällainen kisa suomeksi. Odotan että opin kisan aikana uusia tekniikoita sukan tekoon.

Ensi kuussa on myös seuraava Taimitarhan SukkaKal ja siihenkin täytyy varmaan osallistua. Joten odotettavaa riittää 😀

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti