s

s

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Perusneuletakki

Viime aikoina en oo juurikaan itelle neulonut mitään (ommellut kylläkin senkin eestä) , vaan lähes kaikki on menneet lahjaksi  tai hyväntekeväisyyteen.  Piti ihan tarkistaa ravelrysta, että milloin on itelle jotain neulottua valmistunut. Maaliskuussa oon tehny viimeksi sukat ja viimeksi tekemäni neulepaita on valmistunut viime syyskuussa. Eli on aikaa siitä vierähtänyt. Nyt otin sitten puikoille neuletakin, ihan perustakin ja mustasta langasta. Tätäkään ei ois tullut tehtyä, jos oisin löytänyt sopivaa mustaa trikoota ompelua varten.


Mutta ko ei löytynyt sillä hetkellä sopivan jämäkkää trikoota, tilasin langat takkia varten. Tarvetta kuitenkin tällaiselle neuleelle oli. Langat tilasin Lankamaailmasta, kun tämä lanka oli viikon tarjouksessa. Ja lanka on hjertegarnin cotton nr.8


Mustan langan neulomisesta en kyllä oikeestaan tykkää. Päivälläkin pitää olla valot päällä, että näkee mitä tekee.


Ohjetta mulla ei ollut,  vaan laskeskelin itse silmukkamääriä. Välillä tämä oli aika puuduttavaa tekemistä, koska on pelkästään sileää oikeaa neuletta. Mutta valmistui kuitenkin suht nopeaa, ko en ottanut muita töitä samaan aikaan puikoille.

Kyjy5 Neuletakki
lanka: hjertegarn cotton nr.8 319g
puikot: 3
Kuvissa näkyvän tukikan oon ommellut jo ihan alkukesästä. Tunikan kangas on verson puodista, Ruusuhuivi.


Tunikan kaaavan pohjana on ottobre 5/2015 lehdestä malli 1 Twig. Oon tehnyt kyseisellä kaavalla aikasemmin pitkähihaisia tunikoita, joten tiesin että se on itelle hyvä kaava. Tätä varten kavensin vähän kaavaa, tein erilaisen pääntien ja lyhensin hihaa.

Tein samalla kaavalla myös toisen tunikan. Tämä kangas on ommelliselta, Lace. Tämä on vähän pidempi kuin tuo ruusuhuivista tehty. Tämänkin oon ommellut jo alkukesästä.


Tein tästä vähän tyköistuvamman tekemällä taakse muotolaskokset. Seuraavaa tunikaa varten pitää vielä vähän muokata kaavaa selästä. Sitten pitäs olla valmiina itelle hyvin istuva tunikakaava 😊Ei kommentteja:

Lähetä kommentti