s

s

etusivu

lauantai 27. tammikuuta 2018

Hellunen

Sukka Finlandian 4 etapin sukat oli Pirjo Iivosen suunnittelemat Hellunen-sukat. Opin näidenkin sukkien teossa jotain uutta. Tällaista nirkkoaloitusta en ollut ennen tehnyt. Aloitus tehtiin virkkuukoukun avulla. Oli melko hidasta hommaa ja omasta aloituksesta tuli mielestäni liian löysä. Tuo aloitusreuna ei meinaa millään pysyä suorassa, vaan kääntyy alaspäin. Vaikka aloitus onkin sievä, en hirveesti ihastunut siihen tuon löysyyden takia. Tai sitten ois pitänyt tehdä se pienemmällä koukulla.


Toinen uusi tekniikka oli Latvian Braid. Sitä oli mielenkiintoista tehdä ja tykkäsin siitä. Tuota vois tehä joskus muulloinkin. Tuo oli helppo tehdä sen jälkeen ko hoksasi jutun juonen. Myös kärkikavennus oli sellainen jota en ollut ennen tehnyt.


Näitä sukkia oli mukava tehdä. Pitsineule oli helppo. Tein nämä kilpailun minimivaatimusten mukaan ja näistä tuli omaan 37-koon jalkaan sopivat, paisti alun pitsiosuus on vähän löysä. Ohjeessa oli tehty varsi ja teräosuudet eri väreillä, mutta kilpailuvaatimuksien mukaan sukat sai tehdä myös yhdellä värillä ja käyttää vain Latvian Braidissa toista väriä.


Alun pitsiosuus on tehty 2,5 cubics puikoilla ja muu sukka 3 cubics puikoilla.



Hellunen
lanka: novita nalle harmaa(43)85g, musta(099)3g yht.88g
puikot: cubics 2,5 ja 3
koukku: 3
Seuraava etappi julkaistaan huomenna klo 9.00. Joten huomenna on tiedossa sukan neulomista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti