s

s

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Kuplia

Viimevuonna valmistuneista töistä on vielä esittelemättä siskon perheen pienokaiselle tekemäni vauvalahja. Tein jälleen kuplapeiton, kuten oon tehnyt muihinkin sisarusten perheisiin. Tämä on vaan niin ihana malli, helppo mallineule ja kummaltakin puolelta hyvännäköinen, joten on erittäin sopiva vaunupeitoksi.


Lankana tässä peitossa on dropsin babymerino. Lankahan on ohutta, joten aikaa tämän tekemiseen meni aika kauan. Sain tämän valmiiksi aatonaattona ja pienokaisen näin eka kerran tapaninpäivänä, joten ei ees jäänyt viimetippaan :)


Peiton reunoihin tein kaksi kerrosta kiinteitäsilmukoita ja kerroksen rapuvirkkausta. Pitkälle sivulle ois pitänyt tehä vähän vähemmän kiinteitäsilmukoita, mutta sain sen ihan ok asettumaan kun pingotin. Kokoa peitolla on n.60X80cm.

Kuplapeitto
lanka: drops baby merino valk(01)108g, musta(21)44g, t.harmaa(20)43g, v.harmaa(22)41g, t.lila(35)41g yht 277g
puikot:3

Virkkasin myös pupuhelistimen. Oon tehny näitä ennenkin. Alunperin oon ottanut ohjeen lauramainen-blogista, mutta viimeisimmät oon tehnyt ilman ohjetta. Tässä on pienempi tuo rengas, päässä on enemmän silmukoita ja korvat on erilaiset, joten enpä oo enää ohjetta tässä noudattanut. Sisälle laitoin knittinroomista tilaamani helistimen. Aikaisemmin oon laittanut kulkusia, mutta näillä oikeilla helistimillä ääni kuuluu paljon paremmin.

7
Pupuhelistin851
lanka: drops safran petrooli(51) 21g
koukku: 2,5
Myös ommeltuja juttua laitoin pakettiin. Tein Paapiin-kaavakirjan ohjeella Hippu-bodyn kokoa 56cm. Tai oikeastaan otin leveyden koosta 62 ja pituuden koosta 56, koska aikaisemmin tekemäni 62cm:n body näytti mielestäni niin kapealta. Housujen kaava on noshin ilmaiskaava baggyt. Toinen body on kokoa 68 cm ja sen kaava on ottobren 1/2016 lehdestä malli Multi Stripe. Tykkään tehä tällä kaavalla bobeja, koska näissä on helpompi kantata tuo alareuna, verrattuna useisiin muihin malleihin. Olkainhaalarin ohje on samaisesta lehdestä malli Koala ja siinäkin koko on 68cm. Olkainhaalarin kaavaa muokkasin siten, että laitoin siihen eteen vetoketjun, haarasauman neppareiden sijaan. Bodyn ja haalarin kankaat on verson puodista.


Tein myös rapinalelun. Tämän puuvillakankaan oon ostanut jo joskus viime talvena. Kankaassa on erilaisten kulkuneuvojen kuvia sekä yksivärisiä neliöitä. Tähän valitsin veturin ja auton kuvat. Väliin laitoin paistopussia, olikohan se kaksinkertaisena. Reunoilla olevat nauhat on ommeltu kunnolla kiinni, että ei oo vaaraa, että ne lähtisivät irti. Näitä rapinaleluja on mukava ja helppo sekä nopea tehdä.


Tässä vielä kuva koko paketista.
Kävin tälläviikolla Oulun Lankamaailmassa neuletapaamisessa, jossa aiheena oli sytomyssyt. Vein mennessäni jo muutaman valmiin myssyn, joista osan oon jo täällä blogissa esitellytkin. Tänä vuonna oon neulonut vain pelkkiä sytomyssyjä. Jos saisin vaikka kaikki sytomyssyihin viimekesänä ostamani langat neulottua ennen ystävänpäivää, jolloin Lankapirtin Matleena vie seuraavan kerran myssyjä oyssiin. Jos kiinnostuit tästä hyväntekeväisyyskampanjasta, Lankapirtin sivuilta löytyy lisätietoa.

Mukavaa Uutta Vuotta 2018 kaikille!

1 kommentti:

  1. Kiva idea tehdä kuplapeitto. :) Kauniskin on. Minäkin olen sytömyssyjä neulonut ja näenkin Matleenaa perjantaina niin voi antaa suoraan myssyt hänelle. Itsenäisyyspäivänä alkaa uusi kampanja blogissani siihen saa sitten hyvin villalankoja jämiä käytettyä. :)

    VastaaPoista