s

s

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

ompeluksia

Jälleen on ompelukone hurissut ja valmistunut on yläosia itselle. Multa löytyy pari kaavaa, joita muokkaamalla teen suurimman osan paidoista ja tunikoista. Vielä pitäis löytää hyvä raglanpaidan kaava. Pari kaavaa mulla niitä jo on, mutta kumpikaan ei istu niinkuin haluaisin, enkä jostain syystä oo saanut muokattua niitä itselle mieluisiksi. Joten jos tiedät hyvän raglankaavan, niin saa vinkata.

Ensin kaksi Hide Awayn kaavalla tehtyä paitaa. Ensimmäistä muokkasin vain siten, että laitoin hupun tilalle kauluksen. Kangas on Ommellisen Yöpelto ja tilasin sen kankaidenyönä.  Tykkään tästä kankaasta tosi paljon.
Seuraavaa paitaa varten muokkasin kaavaa jo aikalailla enemmän. Jätin siitä taskun kokonaan pois ja samoin koko leikkaussauman. Yhdistin vaan etuosan kaavat ennen leikkaamista yhdeksi kappaleeksi.  Lyhensin myös kaavaa aika paljon ja laitoin pääntielle hupun sijaan resorin. Sekä pidensin hihan resoreita paljon. Vaikka tämä ei näytä yhtään enää Hide Awaylta, on tämä sen kaavalla tehty. Kangas on Käpysen Ananas, kultaisella painatuksella. Koska kuvio on aika kimaltava, halusin tehdä paidasta rennon mallisen, jotta siitä ei tulisi liian hieno. Ja Hide Awayn kaavahan löytyy Ottobre 2/2017 lehdestä
Sitten toisella luottakaavalla tekemiäni tunikoita. Tämä kaava löytyy ottobre 5/2015 lehdestä, Twig. Oon hiukan aikoinaan muokannut tätä kaavaa itselle sopivaksi ja tehnyt sen jälkeen monta tunikaa. Näitä leikatessa nostin vielä hiukan taskun paikkaa, ko tuntui että ne oli liian alhaalla. Muokkasin myös hiukan taskun mallia, että se on koko taskun korkeudelta sivusaumassa kiinni. Nyt taskut asettuu paljon paremmin, eikä "vaeltele" miten sattuu. Kummankin tunikan kangas on Verson Puodista, ensimmäinen kangas on Piki ja toinen Kauris. Toiseen tunikaan tein pitkät hiharesorit. Tykkään kummastakin tunikasta paljon ja samoin kankaista :)

Yritin kuvailla näitä paitoja ulkona, mutta eipä siitä tullut mitään. On niin kova tuuli tuolla, että hiukset vaan hulmusi, joten siirryin sisälle kuvaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti