s

s

etusivu

lauantai 31. maaliskuuta 2018

Villapesuflax

Viimevuoden lopussa rupesin katsomaan neulepodcasteja YouTubesta ja nyt oon ihan hurahtanut niihin. Joku aika sitten alkoi Villapesuohjelma-kanavalla yhteisneulonta, jossa neulottiin flax-paita. Päätin lähteä siihen mukaan, koska en ollut ennen neulonut englanninkielisistä ohjeista. Jaksoissa sai suomennosapua ja muutenkin vinkkejä paidan tekoon. Malliltaan paita on perusraglanneule ja se neulotaan ylhäältä alas. Tämä tapa oli mulle jo ennestään tuttu, joten eipä tässä mitään uutta tullut vastaan.


Langaksi valitsin puuvillalangan, koska itsellä on enemmmän käyttöä puuvillaneuleille kuin villaneuleille. Lanka on dropsin safran, joten ohje jolla tein oli ohuemmalle langalle eli flax light. Flax-paitaan on kaksi eri ohjetta, toinen ohuelle ja toinen paksulle langalle. Koko jotain aloin tekemään oli s/m.



Joitakin muutoksia tein kuitenkin malliin. Aloitin neuleen isommalla silmukkamäärällä ja tein taakse lyhennettyjä kerroksia. Pääntienaloituksesta tuli jotenkin tosi löysä ja jouduin miettimään miten saan sen paremmaksi. Virkkasin siihen sitten mustalla langalla piilosilmukoilla koristereunuksen. Mielestäni siitä tuli hyvä ja sopii hyvin kokonaisuuteen.



Raglanlisäyksiä tein pari enemmän kuin ohjeessa. Ois kyllä riittänyt ohjeen mukainenkin määrä lisäyksiä. Nyt tämä on vähän liian löysä kainaloiden alta. Mutta puuvillaneuleilla on kyllä taipumus hiukan kutistua, joten aika näyttää miten tämä lanka käyttäytyy pesussa.



Jo raglanlisäyksiä tehdessä mietiskelin jotain jujua miehustaan. Sitten hoksasin, että teen jonkun kuvion siihen helmineuleena. Aikani etsiskelin kuvioita ja sitten löysin sopivankokoisen tähden ravelrysta. Tämä antoin mukavasti vaihtelua neuleen tekemiseen ja myös hiukan erilaista ilmettä. Vartaloon tein muotoiluja. Kaventelin ensin sivuissa silmukoita yhteensä 8 kertaa ja sitten lisäsin 10 kertaa. Hihansuihin ja helmaan tein muutaman raidan ja loppuosan neuloin mustalla.


Päätin tehdä tähän myös taskut. Niistä ei tullut ihan sellaiset ko olin ajatellut, mutta kuitenkin ihan hyvät. En halunnut paikkataskuja, vaan sellaiset joissa on taskupussit. Yllätyin kuinka selvästi jäi näkyviin tuo kohta mistä on taskupussit ommeltu kiinni. Ois ehkä pitänyt tehä vähän erillalailla. Ei ois ommellut ollenkaan taskupusseja kiinni etukappaleeseen, vaan ois tehnyt ihan erilliset taskupussit (2 taskupussia/tasku). Hankala selittää mitä tarkoitan, mutta ehkäpä te ymmärrätte.

Flax light
lanka: Drops safran verenpisara(15) 305g
musta(16) 81g yht.386g
puikot: 2,5 ja 3

Loppujen lopuksi tästä tuli ihan hyvä neulepaita ja tulee varmasti käyttöön. Jospa sitä nyt uskaltas tehä muulloinkin englanninkielisestä ohjeesta, kun ei se niin hankalaa ollutkaan. Johtui kyllä myös siitä, että tässä ei ollut mitään uutta itselle :)

8 kommenttia:

  1. Kaunis neule! Tykkään väristä ja taskuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingi. Tämä on kyllä itelle mieluisa

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. On kyllä kaunis pusero! Värit hyvät ja tähti kruunaa sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Yllätyin kyllä, miten hyvin tuo tähti sopii tuohon paitaan. Tykkään tästä paljo

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  3. Kaunis puuvillapusero minustakin. :)

    VastaaPoista