s

s

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Sukkia ja myssyjä

Lankapaasto on lähtenyt hyvin käyntiin. Tämä viikko oli aika "tuottoisa" töiden osalta. On valmistunut sukkia ja sytomyssyjä.  Kaikki kylläkin aika paksuista langoista, joten valmista on tullut nopeaan.

Ensin tein parit körttisukat. Itse sukan ohjetta en löytänyt mistään, pelkäästään kuvioon löysin ohjeen. Mutta sen avulla nämä kyllä pystyy tekemään, jos on nähnyt kuvan valmiista sukista.


Nyt kokeilin ulkona kuvaamista ja ainakin näihin kuviin sain helpommin värit oikeanlaisiksi


Minusta nämä sukat näyttivät aivan tuhottoman isoilta, ko harvemmin tulee miesten sukkia tehtyä. Nämä menevät sytomyssy ja villasukka-keräykseen oyssiin. Eiköhän siellä ole tarvista myös miesten sukille.

Körttisukat 44 (JyJy22)
Lanka: 7 veljestä t.sin(170)92g, sin(122)48g yht.140g
Puikot: 3,5

Körttisukat 42 (JyJy23)
Lanka: 7 veljestä sin(122)80g, t.sin(170)44g yht 124g
Puikot: 3,5

Sukkien jälkeen tein sitten pari sytomyssyä. Tämä malli oli todella helppo tehä. Myssyistä tein niin pitkät ko lankaa riitti ja tuli ihan hyvän pituiset. Malli on todella joustava, joten sopii monenkokoiseen päähän. Mulla ei ollut sopivan kokoista pyöröpuikkoa, joten jouduin tekemään sukkapuikoilla ja oli todella rasittavaa. On niin paljo mukavampi kutoa pyöröpuikoilla.

Katin pipo (JyJy 24)
Lank: Gjestal Fon beige(508)77g
Puikot:4,5
Katin pipo(JyJy25)
Lanka Gjestal Fon 75g
Puikot: 3,5
Tänään puikoilta tippui vielä yhdet raitasukat tutulla mallilla: krs yksivärisellä, krs kuviolangalla. Tälläerää viimeiset....luultavasti :)  Näissä lankana on 2 eriväristä nostalgia lankaa ja yksivärinen seiskaveikka. Nämä olikin sitten haasteellisemmat kuvattavat, eivätkä värit ole aivan oikeat kuvassa.

Raitasukat 38 (JyJy26)
Lanka 7 veljestä pun(549)58g
nostalgia viol.(079)22g, pun(082)18g yht.98g
puikot: 3,5
Nämä kaikki menevät hyväntekeväisyyteen. Tällähetkellä nämä ovat viimeiset hyväntekeväisyyteen tekemäni neuleet. Pitkin vuotta on aikaa sitten tehdä lisää. Nyt täytyy siirtyä muiden neuletöiden kimppuun. Niitä onkin pitkä lista odottamassa :)

1 kommentti:

  1. Oletpa ollut tosi tuottoisa, kolmet sukat ja kaksi myssyä! :) Hyvä kun teit miestenkin kokoa, kun niitä tulee vähempi.

    VastaaPoista