s

s

lauantai 27. helmikuuta 2016

"päiväpeitto"

Loppuvuodesta veljeni vaimo kysyi tekisinkö heille päiväpeiton puusohvaan. Toiveena oli neulottu tai virkattu peitto; kaksinkertaisesta langasta, jotta peitto oli tukevampi. Värejä sai olla mitä vain, mutta enimmäkseen vihreää. Mielelläni suostuin, jämälankojahan mulla kyllä riittää. Vihreää piti vaan hommata lisää ja heti ensimmäisestä alennuksesta, joka osui kohdalle, ostin sitä. Langat sitten odottivat kuukauden päivät, kunnes aloitin peiton.Päiväpeiton piti olla mahdollisimman räsymattomainen, mutta ei selviä raitoja sekä mahdollisimman eläpäpintainen. Aluksi tein mallitilkun neulomalla ja virkkaamalla ja kysyin saajalta kumman näköistä haluaa. Hän päätyi neulottuun malliin.


Koska toiveena oli kaksikertaisella langalla tehty ja "päävärinä" vihreä, päädyin sellaiseen ratkaisuun, että vihreä on kokoajan toisena lankana ja toinen lanka vaihtuu epäsäännöllisesti. Peitto on ainaoikeaa neuletta. Näin sain peitosta helposti "eläväpintaisen"


Peitossa on pääasiassa 7 veljestä ja nalle lankoja, mutta seassa on myös mm. isoveljeä, tico ticoa ja fabelia. Sain käytettyä tähän kaikki pienimmätkin jämälankakerät :) Ja nyt ei niitä ihan pieniä keriä ole enää jäljellä


Painoa peitolle(JyJy29) tuli 1,866kg eli aika painava tuli. Luulis pysyvän hyvin paikoillaan. Peiton mitat on 90x200cm ja se on tehty puikoilla nro.5.


 Langanpäät päättelin neuloessa, joten pääteltävää ei ollut ko aloitus ja lopetuslanka. Ois ollu melekonen urakka päätellä langat lopuksi. Vaikka kuvat on otettu ulkona, ei niissä ole aivan oikeat värit. Ensimmäisessä kuvassa värit on lähimpänä oikeaa.

Työhön valitsemani langat peittoa aloittaessani...
... ja peiton ollessa valmis
Kuvia peitosta puusohvalla otan sitten ko toimitan peiton perille.
Mukavaa helmikuun loppua kaikille

6 kommenttia:

 1. Onpa upea peitto! :) Ja mikä työ siinä on ollut! Ja siitä työn määrästä huolimatta minullakin haluttais tehdä tuollainen, vaikka en tiedä, mihin sen panisin. Oli varmaan kiva tunne sekin, kun sait jämälankoja upotettua tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matleena. Olihan tuossa työtä, mutta todella helppo oli tehä sai kokoajan tehä vaan oikeaa. Ja kyllä mieltä piristi jämälankojen väheneminen tämän myötä :)

   Poista
 2. Hienosti olet onnistunut saamaan räsymattomaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneme. Loppujen lopuksi yllättävän helposti sain räsymattomaisuuden tehtyä. Tarpeeksi tiheästi piti vaan vaihtaa väriä

   Poista
 3. upea peitto, kyllä kelpaa sohvalle levittää.

  VastaaPoista