s

s

torstai 17. maaliskuuta 2016

Lumienkelit...

... tai olisko nämä mun sukat värinsä puolesta jääenkelit. Ihastuin tähän malliin heti sen nähtyäni ja päätin että joskus teen nuo itselleni, mutta erivärisenä. Nyt se "joskus" sitten tuli.


Malli löytyy Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien silmukat, haaveista sukiksi. Ostin kyseisen kirjan itselleni heti sen ilmestyttyä. Kirjassa on useita malleja, jotka tekisi mieli tehdä. Sukat ei oo ihan perinteisiä sukkia, vaan niissä on aina joku "juju". Nämä oli nyt toiset tekemäni sukat kyseisestä kirjasta.


Nämä on tehty muuten ohjeen mukaan, mutta aloitin varren kavennukset hiukan aiemmin. Muutama kohta ohjeessa oli sellainen, jota en täysin ymmärtänyt, mutta kyllä näistä sukat tuli :) Mulla meinaa vaan tuo yläosan vaakapalmikko kääntyä pitäessä alaspäin. Mitähän tuohon kehittelis, että pysyis hyvin pystyssä?


Sukissa on jälkeenpäin tehtyjä lumihiutaleita, varren lumihiutaleissa lisäksi helmi keskellä. Kärkikavennuksena on piilotettu nauhakavennus, jollaista en ollut ennen tehnytkään, enkä myöskään kuullut tuollaisesta kavennuksesta. Kantapää on ristiinvahvistettu.

Lumienkeli (JaVa10)
lanka: 7 veljestä turkoosi(350)165g ja pikkusisko harmaa(048)7g yht.172g
puikot:3
koukku:2,5
ohje: Unelmien silmukat-kirjasta

Viime päivinä on ollut aivan ihanan keväisiä ilmoja. Toivottavasti auringonpaiste jatkuu ja saan lomalla nauttia hyvistä ilmoista.

4 kommenttia:

 1. Onpas hauskan näköiset sukat! Voisi kuvitella, että pakkaspäivän iltana nuo on kiva vetää jalkoja lämmittämään ja silmiä ilahduttamaan. :) Kirja on minulle aivan outo samoin tuo piilotettu nauhakavennus, josta en ole edes kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Välillä on mukava hiukan haastaa itseä ja tehä vähä erilaisia sukkia :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anneme, olen itsekin tyytyväinen sukkiin :)

   Poista