s

s

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pienelle vauvalle

Tämä pieni haalari menee siskoni pian syntyvälle vauvalle.


 En oo koskaan aikaisemmin haalareita kutonut. Toiveena oli haalari, jota voisi pitää kesäiltaisin. Lankavalinta johon päädyimme on dropsin cottonmerino joka oli myös uusi tuttavuus mulle. Ihastuin lankaan ja voisin tehä siitä jotain itellekin. Mallina kuvissa on vauvanukke :)


Siskoni laittoi pari ohjetta, joista malli on yhdistelmä ja lisäksi haalariin tuli huppu. Mittoja ja silmukkamääriä otin novitan syksy 2012 mallista 45 ja yläosan mallineule on dropsin mallista 21-15. Tein lisäksi resorit pitemmät ko ohjeessa, näin haalarilla on hiukan pitempi käyttöaika.

Haalari 60cm (JaVa11)
lanka: Drops Cottonmerino harmaa(20)306g
puikot; 3 ja 3,5
 Siskoni toi lankaa 7 kerää, joten haalarin tehtyäni lankaa oli vielä jäljellä. Tein siitä haalariin sopivat tossut. Tossujen ohjetta otin novitan kevät 2009 lehdestä, mutta tein teräosaa samaa mallineuletta mitä on haalarissakin.

Vauvan tossut
lanka: Drops Cottonmerino 40g
puikot: 3
Tossujenkin jälkeen lankaa oli vielä jäljellä, vaikka kulutus olikin ollut jo 346g. Huomasin kyllä jo keriä punnitessa, että niissä oli jokaisessa hiukan yli 50g lankaa. Joskus muulloinkin on Dropsin lankojen kanssa käynyt samallalailla. Mutta eihän se haittaa ollenkaan :)

Loppulangasta tein sitten pienen keskosmyssyn oyssin keräykseen. Painoa myssyllä on 19g. Tämän jälkeen nämä langat olikin kulutettu viimeistä metriä myöten :)


Nämä työt eivät kuulu lankapaastoon, vaikka on sen aikana tehtykin. Syy tähän on se että lankani eivät ole omiani vaan siskoni mulle tuomia. Nyt sitten jatkuu taas omien lankavarastojeni pienentäminen :)

Ihanaa kevään jatkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Seijasisko. Vauvojen vaatteethan on yleensä aina näyttejä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anneme. Toiveiden mukaan tehty, itsekin oon tyytyväinen :)

   Poista
 3. Kaunis haalari! Minusta tuo yläosan pintaneule näyttää erityisen kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Itsekin tykkään siitä ja oli vielä yksikertainen tehdäkin :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista