s

s

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Jämäraitaa

Mulla rupesi olemaan eri projekteista jääneitä blend bamboon jämäkeriä ja mietin mitä niistä tekisin. Tavoitteena oli saada jämät kokonaan käytettyä.

Tästä lähdin liikkeelle

Sitten edes lankoja punnitsematta päädyin tekemään paitaa. Ajattelin vaan että saahan sitä lankaa lisää jos loppuu kesken :). Koska harmaata oli eniten, siitä tuli paidan "pääväri".


Halusin aloittaa neuleen ylhäältä, jotta saisin käytettyä langat mahdollisimman loppuun. Pari iltaa etsin ohjetta ylhäältä aloitettuun raglanpaitaan, jossa olisi muotoiltu pääntie ja tiheys täsmäisi käyttämääni lankaan. En tällaista ohjetta löytänyt, joten piti vaan aloittaa tekemään.


Tässä eniten miettimistä aiheutti juurikin tuo pääntienmuotoilu. Kuinka monta silmukkaa aloitukseen?, miten tehdään lisäykset?  Lisäyksiin löysin ideaa kirjasta saumatonta neulontaa ja silmukkamääriä piti sit vaan laskeskella. Pääntiestä tuli ihan ok.

Raglantunika
ohje: oma
lanka: blend bamboo 285g
puikot:3

Neuleen raidoitus on tehty aina vuorotellen 1krs harmaalla ja 1krs toisella värillä. Tein yhdellä värillä aina niin pitkästi ko lankaa riitti, joten värinvaihdot on keskellä kerrosta. Harmaa lanka loppui hiukan kesken. Mietin että jätänkö loput turkoosit langat käyttämättä ja päättelen neuleen. Päätin sit vaihtaa helmaan harmaan tilalle vedenvihreän langan. Laskin, et näin saisin käytettyä kaikki langat. Ihan hyvin sopi kokonaisuuteen tuo ratkaisu. Turkoosia ja vedenvihreää jäi parin metrin pätkät, muut värit kului loppuun asti.


Neuleesta tuli ihan hyvänmittainen ja on aivan ihanan tuntuinen päällä. Pirteä neule kesäksi :)

7 kommenttia:

 1. Todella kivan näköinen. Tuollai olis kyllä hyvä neuloo noita riittääkö vai ei keriä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo on kyllä hyvä tapa. Oon aikaisemminkin tehnyt ylhäältä alas kun oon halunnut käyttää langan kokonaan. Ei jää turhia jämiä

   Poista
 2. Todella kivan näköinen. Tuollai olis kyllä hyvä neuloo noita riittääkö vai ei keriä loppuun.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen pusero. Sopivat raidat ja värit :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun ihana ja jämälankaaki on ainaki kulunut ihan kunnolla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijasisko. Hyvin sain nuo bambulangat kulutettua ja vielä käyttöneuleeseen :)

   Poista