s

s

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kalapeli

Tällaisen kalapelin idean löysin jo pari vuotta sitten ravelrysta. Nyt kun kummipoikani täytti kolme vuotta, ajattelin et tämä vois olla hyvä lahja. Rupesin myös miettimään miten vielä kehittelisin tätä enemmän peliksi. Sit tuli idea, värinoppa mukaan. Sopivaa valmista noppaa en löytänyt, mutta löysin ns. blankonoppia lautapelikaupasta. Siihen  sitten tein kalojen väriset pisteet.

Kalapeli
lanka: Carolina yht.61g
koukku: 2,5

En jaksanut alkaa suomentamaan kalojen ohjetta. Onneksi löysin kalan ohjeen suomeksi SikSakSis:n blogista. Loppujen lopuksi otin siitä vaan vartalon muodon ja pyrstön tein "omasta päästä". Silmiksi laitoin napit. Seuraavaksi mietinnän alla oli millainen suu? Sen piti olla sellainen, että magneetti jää siihen kiinni ja vielä kalan "ulkopuolella", jotta magneetti tarttuu. Hetken pähkäiltyä suu löytyi: ruuvinaluslaatat. Kaloista tuli tosi hauskan näköisiä.


Onkea varten tilasin supermagneetteja Sinelliltä, joita en sitten voinut käyttääkään, koska niiden "vetovoima" ei ollut tarpeeksi hyvä. Niitä varten ois pitänyt tehä pussi jossa magneetti olisi. Testasin tätä, mutta kalat eivät tarttuneeet kankaan läpi onkeen. Biltemasta löytyi sitten sellaisia magneetteja, jotka oli tarkoitettu valkotaululle. Ne oli niin korkeita, että sain liimattua ne kuumaliimalla kiinni.


Ongen  vartena on kukkakepistä sahattu pätkä, joka on päällystetty virkkaamalla. Kaikkien näiden mietintöjen ja kokeilujen jälkeen kala nappaa hyvin kiinni.

Kaloja tein kolmen värisiä, joten nopasta löytyy jokainen väri kaksi kertaa. Lampi on ommeltu kankaasta ja sen reunassa on kuja, johon on pujotettu naru. Tästä kiristämällä lammen saa suppuun ja pelin helposti säilytettyä. Tein mukaan myös peliohjeet.


Lahjan saavuttua perille, tuli sieltä kuva, jossa oli onnellisen näköinen kalastaja :) Oli ihanaa huomata että lahja oli mieluinen. Ja täytyy sanoa että olen itsekin tyytyväinen kalapeliin :)

Ompeluhommiakin oon tehnyt hiukan.

Monsteripaita 104cm
ohje: Ottobre 1/2016


Angry Birds T-paita 104cm
ohje: Ottobre 3/2010

Mukavaa huhtikuun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti