s

s

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Turvalonkeroita ja keskosmyssyjä

Tällä hetkellä on menossa keräys, jossa kerätään turvalonkeroita keskosille. Itse "törmäsin" tähän Facebookissa ja innostuin heti. Facebookissa on ryhmä "Käsityöryhmä- Turvalonkeroita keskosille" ja sieltä löytyy paljon lisätietoa mm. mitä pitää ottaa huomioon turvalonkeroita tehdessä sekä alueelliset keräysryhmät. Omani menevät Oyssiin.


Lankoina oon käyttänyt bommix bamboota ja novitan bambu-lankaa. Bommix bamboosta tehdyt on tehty ohjeen mukaan, ja muissa on enemmän kiinteitä silmuokoita(36) ja kerroksia. Tein kuitenkin lonkerot yhtenä kappaleena enkä kahtena kuten ohjeessa.  Näin ei tarvitse ommella osia yhteen. 10 turvalonkeron langankulutus on 141g eli ei paljoa mene yhteen lankaa. Lonkeroihin tein joka toiseen ketjusilmukkaan yhden kiinteänsilmukan ja joka toiseen 2 kiinteääsilmukkaa. Hiukan toisenlaisen turvalonkeron ohje löytyy täältä.

Lonkerot voivat olla kaikki samanpituisia...
...tai erimittaisia. Ihan oman mielen mukaan :)
 Oyssiin tarvitaan myös keskosmyssyjä. Niitä olen tehnyt nyt kahdenlaisia ja erikokoisia. Myssyjen ympärykset on välillä 22cm-28cm. Aivan hirveen pieniä ja tuntuu että voiko ne muka sopia jollekin.


Ohje: Lämmin ilo blogi
lanka: novita bambu yht.94g
puikot:3

Muihin myssyihin olen ottanut ohjetta Facebookista. Lankoina on Dropsin muskattia ja novitan Tennesseetä.

Ohje: FB
langankulutus: yht 72g

Kummatkin näistä on nopeita tehdä eikä paljoa lankaa kulu.
Jos kiinnostuit näiden tekemisestä, niin ei muuta ko koukku tai puikot käteen ja tekemään :)

5 kommenttia:

 1. Olet sinäkin ahkera hyväntekeväisyysneuloja. Hieno idea nuo turvelonkerot ja hauskannäköisiäkin ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijasisko. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa teen hyväntekeväisyytteen. Itekin saa hyvän mielen, ko voi ilahduttaa jotakin toista :)

   Poista
 2. suloisia lonkeroita ja myssyjä. Toivottavasti näitä tarvitaan myös myöhemmin, koska haluaisin myös osallistua, mutta nyt ei taida aika riittää. Tavoitteena saada huhtikuun aikana keskeneräiset valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneme. En osaa yhtään sanoa kuinka kauan keräys kestää, mut luulis et hiukan pitempään. Tarvitsijoita on kuitenkin niin paljon.

   Poista
  2. Lonkerot lähtee keskosen mukaan kotiutuessa, että niitä ainakin tarvitaan koko ajan lisää :)

   Poista