s

s

lauantai 15. lokakuuta 2016

Palmikkoa asusteisiin

Viimein regian active lanka pääsi testiin, ko oli halpa-hallissa tarjouksessa. Suunnittelin jo viime syksynä tämän langan testausta, mutta en saanut aikaiseksi/raskinut tilata. Lankaa mainostetaan lankana, jossa on mukana avaruusteknologiaa.

" Outlast-lämmönsäätelyominaisuuden ansioista lanka antaa aivan uuden ulottuvuuden käyttömukavuudelle kelissä kuin kelissä.

Ja näin se toimii:
Ihomme altistuu lämmönvaihtelulle.
Kun keho lämpenee, luovutamme lämpöä ja hikoilemme alentaaksemme lämpötilaa.
Outlast-teknologia imee ylimääräisen lämmön ja varastoituu patentoituun Outlast-mikrokapseleihin.
Kun kehon lämpötila laskee, varastoitunut lämpö vapautuu. Tuloksena tasainen lämpö ihoa vasten."
(kopioitu silmu ja solmu käsityöpuotin sivuilta)

Tein langasta ensin lapaset ja sitten pipon. Tämä on myös viimeinen kyjy-työ.

Lapasten ohje on novitan lapaslehdestä malli 4:Palmikkojoustinlapaset.  Muutaman muutoksen tein ohjeeseen. Silmukoita laitoin yhden mallikerran (6s) vähemmän, resorin tein lyhyemmän ja peukalokiilaan tein vähemmän lisäyksiä ja täten myös peukaloon vähemmän silmukoita. Näin tuli ympärykseltään sopivat lapaset mulle. Peukalonpaikka ei oo mulle mieluinen tässä mallissa.


Pipoon tein sitten samaa mallineuletta, mutta palmikonkierron tein vaan joka 6.krs.


Setti on ollut nyt pari viikkoa käytössä, joten hiukan käyttökkokemustakin on. Ainakaan vielä ei oo yhtenäkään päivänä palellut sormia, joten ehkäpä lanka oikeasti toimii kuten luvataan. Ei oo kyllä vielä ollut kovin kylmiä ilmojakaan.

KyJy20 Lapaset ja pipo
Lapaset lanka: regia active harmaa(05970)64g, turkoosi(05968)13g yht.77g
Pipo lanka: regia active harmaa 59g, turkoosi 15g yht.74g
yht 151g
puikot: 3 ja 3,5

Tänä vuonna mulla oli kyjyssä ihan sopivassa suhteessa pieniä ja isoja töitä. Lankaa 20 työhön kului yhteensä 4157g ja 9956m

Tänään kävin oulun kädentaito- ja hyvinvointimessuilla. Tänä vuonna en ostanut ollenkaan sieltä lankaa, hyvä minä :) Sen sijaan mukaan lähti useampi palanen kangasta, joten tiedossa on ompeluhommia, josta olen taas vaihteeksi kunnolla innostunut. Ostin myös hopeisia lasiputkia, joista voi askarrella kaikenlaisia kivoja koristeita. Messuilla oli jälleen paljon nähtävää ja aikaa siellä sain kulumaan ihan kivasti.2 kommenttia:

  1. Harmaa ja turkoosi sopii tosi hyvin yhteen, kauniit pipon ja lapaset olet tehnyt. Minä kävin tänään Kädentaitomessuilla enkä minäkään ostanut lankaa vaan ostin mm. pienen olkalaukun. Oli niin paljon kauniita käsitöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos Anna. Niin sopii ja harmaa käy melkeempä minkä vaan värin kanssa.

      Poista