s

s

etusivu

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Taimitarhan syyssukat

Nämä sukat on tehty Niina Laitisen Facebookissa järjestämän kal-tempauksen aikana. Kahden viikon aikana ilmestyi joka päivä pätkä ohjetta. Tällaisia on mukava tehdä, innolla aina  oottaa millainen ohje minäkin päivänä tulee. Kiitos Niinalle, kun jaksaa tällaisia järjestää.



Näihin ostin pohjavärin, mutta muuten käytin värejä, joita kotoa löytyi. Sukista tuli kyllä ihan hienot, mutta voi olla että nämä päätyvät eteenpäin.


Täytyy kyllä sanoa että kasteleminen tekee ihmeitä kirjoneuleelle. Nämä oli tosi epätasaiset puikoilta pääsemisen jälkeen. Kastelin sukat, laitoin pyyhkeen sisään ja annoin kuivua. Tämän jälkeen oli huomattavasti tasaisemmat :)


Tein aloituksen ohjeen pienemmän silmukkamäärän mukaan. Varteen tein kaikki vihjeet, mutta  teräosasta jätin yhden päivän tekemättä sekä  viimeisen päivän vihjeestä muutaman rivin. Näin sukista tuli sopivat 37 kokoiseen jalkaan.


Ohje näihin löytyy myös ravelrysta ja Niinan nettikaupasta. Näiden tekemisestä jäi hyvä fiilis ja nyt voi alkaa sit odottelemaan joulukalenterisukkien alkamista :)

KyJy16 Taimitarhan syyssukat
lanka: 7 veljestä 196g
puikot:3,5


Kaikki Kyjyt on nyt sitten valmiina, osa kylläkin vielä esittelemättä. Pikkuhiljaa pitäs varmaankin aloittaa myös joululahjojen teko.

Mukavaa syksynjatkoa kaikille!


7 kommenttia:

  1. Ihanat sukat. Kadehdin aina niitä, jotka osaa tuollaisia kirjoneuleita tehdä. Löysin blogisi toisen blogin kautta ja jäin lukijaksesi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ovat hienot syyssukat, väritkin kauniin ruskan värit. :) Minä en nyt lähtenyt mukaan syyssukkien tekoon, vaikka houkutus oli kyllä suuri. Varmaan joulusukkiin sitten. Minä muuten höyrytän kevyesti silitysraudalla kirjoneulesukat(kin) kostean harson läpi ja sekin sileyttää hyvin. Eikä tarvitse odottaa niin kauan kuivumista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matleena. Mä en oo uskaltanu höyryttää. Pelkään et menee pilalle jos höyryttää. Vaikka kylläkait langan pitäs se kestää. Siten sais kyllä nopeemmin viimeisteltyä :-)

      Poista
    2. Ei minulla ole mikään mennyt pilalle, mutta en minä painakaan raudalla niin kuin silittäessäni. Vain ihan kevyt hipaisunoloinen kosketus kostean kankaan läpi riittää. Jos haluat kokeilla, niin aloita joistakin vähemmän arvokkaasta työstä. :)

      Poista